sunnuntai 31. joulukuuta 2006

California White

Uusi vuosi koittaa ja uudet kujeet. * Pieni Viiniblogi * on aloittanut --- tai no, jos ollaan rehellisiä niin tätä on jatkunut joulusta saakka --- juhlinnan. Länsirannikolta on löytänyt tiensä juhlapöytäämme Carlo Rossi California White (puulaakin tuotenumero 007524). Hintaa 5,98 taa... siis euroa ja tilavuus varttigallona? eikun 0,75 litraa. Maistuiko uuden mantereen makia?

I: Hmpf... onpas viinirypälemäinen jälkimaku. Aloitus taasen neutraali. Ei oikein nappaa - hukkuu valkkarien tavanomaisimpaan keskikastiin... tästä ei ole paljon sanottavaa; ei herätä suuria tunteita, ei hyvää eikä liioin pahaa.

Ä: Savujuustoa, yrtti- ja pippurijuustoa ja... suklaata. Viini on upea seuralainen juustolautasen kera. Viinin maku pehmenee. Makuaistimus herkistyy. Keskitason viini, joka menee alas juuston voimalla.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7-.
Ä: 7.



Vinkki: Koska tänä uutena vuotena ei ole lunta, niin ilotulitusrakettejakaan ei kannata ampua viinipulloista (tyhjistä -toim.huom.), koska ne eivät pysy paljaalla maalla todennäköisesti pystyssä. Kannattaakin unohtaa raketit suosiolla ja keskittyä tyhjentämään täysiä viinipulloja. Siinä tuskin tulee hutikutia...

Hyvää Uutta Vuotta 2007! Rakkaat Lukijat :)

sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Merlot

Perinteisesti meillä jouluviini on ollut punaista, hapanta ja sanalla sanoen kamalaa! tavaraa. Mutta nyt I haki paikallisesta puulaakista poikkeusta säännölle ja valitsi tämän: Merlot Duboeuf (puulaakin tuotenumero 006761). Hinta oli 6,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Ai miksikö? no koska etiketti oli "niin puhutteleva" - hmm, emmekös ole varoittaneet tästä seikasta valintaperusteena jo aiemmin...? Menikö viini väärään kurkkuun vaiko viemäriin tai peräti otsaluun alle - istu alas ja anna viinin virrata.

I: Pistävä, polttava ja samaan aikaan kuivahko... voi helvata! Mitä rojua sitä tuli taas napattua hyllystä? Kokonaisuudesta aistin "homeisuutta" - varoitusvalot alkavat vilkkumaan mielessä ja viini jää osaltani ½ lasiin. Näkökin alkaa sumentua - joinko metanolia? ei vaan... Merlotia! Henk. koht. olen merlotin ystävä ja suuresti, mutta tämä vetää maton alta... monellakin tapaa, noin niinku kuvaannollisestikin.
Tämän pullon voisi ostaa lahjaksi - pahimmalle vihamiehelle ja lahjoittaa pepsodent-hymy huulilla... kaukana väijyy myrkytys.


Ä: Polttaa, polttaa vatsaa polttaa, vaan en tälle viinille lämpene. Jouluherkut ja hyvä seura kompensoi voimakasta viinin aromia. Sinappisilli sai uuden voimakkuuden viinin ansiosta, siitä miinus.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 5.
Ä: viini 6-, ateriaseura (I) 10½.



Vinkki: Eiköhän jo uskota, ettei nätti etiketti ja hyvä viini viihdy samassa pullossa? ja jos kolmantena kriteerinä on vielä alle 10 euron hinta, niin kuolettava kombinaatio on pystyssä...

lauantai 23. joulukuuta 2006

Riesling 2005

"Nonni, brothers and sisters, ollaankos sitä oltu kilttejä? häh?" rock-henkisen aloituksen kera * Pieni Viiniblogi * tulee luoksenne jouluaattonakin ja tuo tullessaan valkeaa kuulasta Bob-sedän(?!) mailta: Zimmermann-Graeff Riesling (puulaakin tuotenumero 007882). Hintaa 6,84 euroa ja tilavuus direktiivin mukainen 0,75 litraa. Pistikö Zimmermann kaimansa tavoin puhumaan julkisesti sekavia tukka kiharalla? ota ja luule vähemmän:

I: Pirteän omenainen ensimaku, kuivuu kitalakeen. Enemmässä määrin nautittuna polttelee kurkussa... kröh köh... ja tulee röyhtäyksinä ulos - melkoinen gentlemankattaus tarjolla! Ei tätä treffeille ainakaan... Jättää suuhun maun, josta tulee mieleen lapsuuden ekat "viinikokeilut" Pommacilla ;)

Ä: Edellisen (Kendermanns) jälkeen tullaan makuhuipulta alas - ja nopeasti. Kitkerää makua oli Ihan Pakko :) peittää Juhlapöydän konvehdeilla.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7.
Ä: Viini 7½, konvehdit 10.



Vinkki: Huimaako seuraavana aamuna, kun olet maistellut "tavallista" (siis ei-luomua) viiniä? tässä pari vinkkiä, jotka korvaavat luomusti perinteiset ibuprofeiinitabletit:
- Viimeisen viinilasillisen jälkeen pari lasillista kylmää, raikasta vettä ja
- Suuhun imeskeltäväksi raakaruokosokeripala.

Jaa että mikä taika? vesi huuhtelee maksan ja munuaiset, raakaruokosokeripala tasapainottaa veren sokeria.
Niin että miksikö raakaruokosokeripala eikä tavallinen Sirkku tai Pulmu? no koska se on aavistuksen mineraalirikkaampi ts. terveellisempi. Tosi guru vetelee palan sijaan puoliruokalusikallista "inkkarisokeria", esim. Sucanat tai Mascobado. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu :)



p.s. Kiitos kaikille blogin- ja Viinienkelin tilaajille, We Love You! and Merry Merry Xmas...

torstai 7. joulukuuta 2006

Kendermanns

Paljon on viiniä virrannut viimeisestä arvostelusta, mutta... kun se on ollut aina sitä samaa, siis tätä: Kendermanns 2005 (puulaakin tuotenumero 583347). Hintaa saksalaisen valkealla on 7,99 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Oliko tulos mallikelpoinen? lue.

I: 3. kerta ja niin edelleen eli: sitruunan raikas, sopiva happoisuus. Ei kuiva, ei makea vaan jotain siltä väliltä. Kuten aiemminkin, niin myös tässä tapauksessa, kun kyseessä on luomutuote - seuraavan aamun huimaukset tosi iisejä. Maistuu ja maistuu ja maistuu...

Ä: Alun muovisen vivahduksen jälkeen löytyi sitruunaisuutta, ehkä jopa häivähdys aprikoosia. Hyvä, sopivasti poreileva. Mainio valinta koti-illan rentoutumiseen.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9.
Ä: 9-.



Vinkki: Hyvän viinin seurassa jopa Linnanjuhlat ovat siedettävää viihdettä.


p.s. Oikea vastaus julistamaamme kilpailuun on: Pähkähullu Suomi.
Ja oikeita vastauksia tulikin kiitettävä määrä, joista Onnetar valitsi voittajaksi: T. Miettinen, Imatra - Onnea Vielä Kerran! Yllätyspalkintona hän sai Viinipullon Vartijaenkelin numero 2.
Mutta missä on numero 1... joo-o, täällähän se, aktiivisessa käytössä ;)

lauantai 2. joulukuuta 2006

Viinipullon Vartijaenkeli

Tulevan joulun sekä viiniblogin 50:nen viiniarvostelun kunniaksi
* Pieni Viiniblogi * teetti 50 kappaleen uniikkisarjan! ja mitä... ei suinkaan viiniä, ehei (sitähän Teillä kaikilla Rakkailla lukijoillamme on omastakin takaa, eikö?) --- vaan näitä:

Viinipullon Vartijaenkeli

suojelemaan viininhenkeä, vartioimaan pullon sisältöä, päivää iltaa yötä piristämään - aamustahan emme juo...

Oheiset kuvat kertokoon enemmän. Isompi kuva tässä.


Viinipullon Vartijaenkeli 6 euroa lähetyskuluineen.

Tilaa oma ainutlaatuinen numeroitu Viinipullon Vartijaenkelisi sähköpostilla osoitteesta:

pieniviiniblogi
(at)
hotmail.com

ja saat paluupostissa tilinumeron ennakkomaksua varten.

* Nopeat Vievät Viinit ja Vartijaenkelit ;)

Enkelisarjan on tehnyt pitkän linjan käsityöläinen Saana.