perjantai 11. huhtikuuta 2008

Hedgerow 2006

Luomuviini valkoisena pitkästä aikaa ja uusintakierroksella! Toisin sanoen olemme arvostelleet tämän aiemminkin, mutta nyt siis kyseessä vuosikerta 2006 (puulaakin tuotenumero 007352). Hinta on 7,91 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Hedgerow on ollut arvostelijoidemme suosikki myös blogin ulkopuolella ("siviilissä" ;)
Entä nyt?

I: Kaadettaessa Hedgeä lasiin, huoneeseen leviää sitruunainen tuoksu. Tuttu, kevyt ja kirpeä tervehtii makunystyröitä. Vaaleankeltainen neste kehoittaa ottamaan lisää ja lisää...
Pientä polttelua kurkunpäässä, mutta ei häiritse nautintoa. Saksalainen luomuvalkkari vakuuttaa tasaisuudellaan ja tuttuudellaan - vuosikerta vaihtuu; maku, tuoksu, väri, fiilikset ennallaan :)
Varma valinta, jos et halua kokeilla "jotain uutta".


Ä: Makea, persikkainen tuoksu. Kuulas väri ja miellyttävä, kevyt, hapokas, kupliva maku, joka aiheuttaa hauskaa poreilua vatsanpohjassa. Toisen lasillisen myötä ajatukset tuntuvat hämärtyvän; ei tee mieli edes puhua.
Suklaa ei sovi mukaan, sillä sen vahvuus pilaa viinin herkkyyden. Savujuusto Hilma sen sijaan täydentää viinin hehkuvaa makua.
Viinin myötä unelmat saavat siivet.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10-.Vinkki: Puulaakin nettisivut saattavat yllättää positiivisesti, kun katsot:
Tuotehaku -
Tuoteryhmä -
Hedelmäviinit -
Maa/alue -
Suomi -
Hae

- juuri Sinun lähipuulaakisi hyllystä saattaa löytyä muutama puteli kotimaisilta pientuottajilta :)Viiniarkisto avautuu:
Hedgerow arvosteltiin edellisen kerran 31.7.2006.

Ei kommentteja: