torstai 4. heinäkuuta 2024

Lepaan Sakasti 2004

Syntynyt 4. heinäkuuta (Born on the Fourth of July)? Ei vaan 9. elokuuta! Nimittäin tämä * Pieni ViiniBlogi * vuonna 2005, mutta nyt: 
Tässä tulee 500. (siis viidessadas) postaus!
   Kriteerit tähän hetkeen sopivaan juomaan olivat; jotain normivalikoimista poikkeavaa ja mielellään kotimaista eli suomalaista tuotantoa. 
   Ja kunnian saa Lepaan Sakasti 2004 (puulaakin tuotenumero 902557). Hinta on juhlajuomalle sopiva 34,35 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Menikö suut niin sanotusti messingille vai mikä oli juhlahetken tunnelma, I & Ä?
 
I: Tuoksussa jotain tuttua jostain tilaviinistä, mutta maku onkin jotain aivan muuta: tumma, osin makeahko, metsän tuoksuja moninaisia. Paksu sekä mausteinen. Kuin perinteinen portviini, mutta rikkaampi hyvällä tavalla. 
Todella erinomainen ja omaperäinen juotava juhlahetkiin.

Ä pysähtyy ja nauttii, makustelee, hymähtää: - Että voikin olla syvää, sielua lämmittävää, pehmeää ja sopivan vahvaa. Portviinimäistä, mutta syvempää. 
Nautinto saavuttaa sydämen.
 
I jatkaa: - Ja ajatella; tämä tilaviini on tehty ennen kuin me aloitimme tämän blogin... tätä ajatusta on tässä hetkessä hyvä makustella, Sakastin ohella :D

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 11½.

Vinkki: Tämä viini on saatavissa puulaakin verkkokaupasta ja on hyvä osoitus valikoiman erilaisuudesta vs. myymälöiden tarjonta. Suosittelemme kokeilemaan.
   Ja älkää unohtako viinitilamatkailua Suomessa :)

p.s. Tämä on 500. julkaisu by * Pieni ViiniBlogi * 
* Viiniarvosteluja jo vuodesta 2005 * Sama blogi, samat tekijät  *

 

Ei kommentteja: