maanantai 24. helmikuuta 2020

Sander Cosmic Beetle 2018

Huhtikuinen hiekkamyrsky ravistelee kaupunkia helmikuussa; tähän on tultu. Siitä huolimatta tai sen vuoksi avaan nyt saksalaisen luomu valkoviinin: Sander Cosmic Beetle 2018 (puulaakin tuotenumero 588207). Hinta on 17,90 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Näinkö maailma pelastuu?

I: Moro. Nyt on Ä:n vuoro lomailla ja mie kerron teille mikä on tämä viini. Se on tällainen:
Poksahtaa avatessa, vaikka kierrokorkki pullon suulla! Melkein kirkasta kuin vesi, vain hento keltaisuus juuri nähtävissä.
Voimakas tuoksu. Onpa neutraali maku; ei kirpeä, ei makea. Joku voisi pitää mitäänsanomattomana, mutta en mie. Tämä on taidonnäyte. Tasapainoinen viini ja vielä valkoviini. Ei paremmin voisi alkaa maistelu.
Makuasioista ei kannata kiistellä, joten en ala tähän analysoimaan mausta mitään sen enempää. Tämä on itse koettava, sanoisin.
Edellämainituista seikoista johtuen miellyttävä ja helppo juotava. Oikein mukava itse asiassa. Tätä voisi ostaa jatkossakin... hinta/laatusuhde kohdillaan. Ehdottomasti.

Arvosana (asteikolla 4-10):
I: 10-.


Vinkki: Ilmastonmuutos ja viinit. Jos et löydä kotimaasi viineistä miellyttävää, laajenna hakua lähialueille. Eli naapurimaihin. Etene syklisesti keskipisteestä kauemmas tarkoin harkiten.
Näin me teemme täällä. Ensin kotimaiset, sitten lähialueet ja painotus luomutuotannossa.
Jos haluaa pitää viinit todella lähellä, niin ehkäpä kannattaa siirtyä tekemään itse viininsä, omista kotimaisista marjoista tai hedelmistä?

Ei kommentteja: