lauantai 29. huhtikuuta 2023

Cerne Refošk 2020

Huhtikuun viimeistä lauantaiaamua, kaikille Teille Rakkaat Lukijamme! Kuukauden vaihdetta ja vappua odotellessa maistelemme alkuviiniä, joka on myös luomua sekä vegaania: Cerne Refošk 2020 (puulaakin tuotenumero 488367). Hinta 17,54 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Siivittikö Slovenian punaviini meidät työläisten juhlaan?

I: Tumma punainen. Vahva maku alkupuraisuna ja pehmenee, pyöristyy loppua kohti, vailla mitään karvautta tai polttelua. Kuulas ja selkeä lopputuntuma. Miellyttävä juotava. Makumaailmaa vaikea eritellä eikä sillä oikeastaan olekaan mitään merkitystä, kun kokonaisuus on näin tasapainoinen.

Ä: Tuoksussa metsämarjaa ja kuusimetsää. Maku vahvan tumma, jättää jälkimaun jota jää miettimään. Ehkä auringonpaahde iholla, hillajängän kosteus, sammaleen pehmeys. Tulipas ikävä kesää...

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 10-.


Vinkki: Tätä Cerne Refošk 2020 vuosikertaa taitaa mennä jo viimeiset pullot puulaakeissa? Pidä kiirettä, jos aiot maistaa... Hyvää Vappua 2023!


p.s. I:n vetopasuuna on hävöksissa. Tuntomerkit: ulkokultainen, toimii "ihan hyvin" ja nähty viimeksi noin vuosi sitten, vappuna 2022, Tammelantorilla. Löytöpalkkio.

Ei kommentteja: