torstai 18. joulukuuta 2008

Black Tower Rivaner 2007

Taas käymme joulun viettohon ja viinin juustoloin... vuosi 2008 on pian pulkassa ja city lumeton. Mustaan talveen lohtua tuo musta pullo: Black Tower Rivaner 2007 (puulaakin tuotenumero 007934). Hinta on mystinen 7,59 (onko jollakin muka senttejä taskussa?) ja tilavuus toivottavasti 0,75 litraa (pullostahan ei näe läpi). Kannattaako ostaa tämä pimeä pullo vai päätyä perinteisempään ilmiasuun?

I: Tuttu tuoksu, tuttu maku vuosien takaa. Kyllä vain ja makeuttakin löytyy kiitettävästi.
Kirpeän sitruunainen. On niin hapokasta... edelleen hyvä / erinomainen valkkari, mutta lieneekö tässä välissä tullut maisteltua montaa muutakin hyvää ja erinomaista valkkaria, että arvosana on tällä kertaa alle edelliskerran.
Hieman pliisu jälkivaikutelma: "Ihan kiva". Äh.


Ä: Hedelmäinen, poreileva, päärynäinen. Sopisi hyvin uudenvuoden juhlintaan kuohuviinin sijasta. Vähän karpalon kirpeyttä jälkimaussa, jota loiventaa tumma minttusuklaa.
Speltti-täysruokosokeripipareitten kera erittäin hyvä viinivalinta kynttilänvalossa hiljentymiseen. Aamulla ehtii jälleen stressata.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9.
Ä: 9.Vinkki: Miten saa Joulupukin pysymään vesiselvänä, tai ainakin selvempänä? Tarjoa pukille viiniä iänikuisen kossun sijasta ;)

Ei kommentteja: