perjantai 16. toukokuuta 2008

Makkee Mansikka

Jatketaan hyväksi havaitulla linjalla ja otetaan lähempään tarkasteluun toinen kotimainen hedelmäviini: Makkee Mansikka by Alahovin Viinitila(puulaakin tuotenumero 616407). Hintaa kotimaan makealla on 12,64 euroa ja tilavuus std 0,75 litraa. Haastaako toinen kotimainen ulkolaiset tuontiviinit?

I: Pakastemansikan tuoksu täyttää sieraimet. Punaisen ja vaaleanpunaisen välimaastosta väri. Sokerinen maku, joka tuo mieleen vetisen säilykemansikan. Väkevä.
Ennakkoon mielessä "vaikea tapaus" ja niin tämä tuntuu olevan käytännössäkin. Ei kyllä iske makuhermoon.
Mansikka on mielikuvissa jotain "erityisen herkullista"... nyt käsi ylös kaikki, jotka ovat oikeasti maistaneet hyvää mansikkaa --- onko hyvä mansikka se joka on tehotuotettu ja joita myydään marketeissa, toreilla litramitalla vai se, joka on kasvanut luomuna? Onko muita vaihtoehtoja? Ken on näitä kaikkia maistanut, voi kirjoittaa meille ao. mailiin ja kertoa mielipiteensä :)


Ä: Alkutuoksussa lettuhilloa. Ensimaussa syntinen makeus, joka tuntuu ohimoissa, vatsanpohjassa ja jaloissa asti. Väri kaunis, kuultava.
Limuviinin kastiin laittaisin. Kevyttä viilenevään kesäiltaan, suosittelisin. Mahtaisiko kesäboolin terästeeksi sopia?
Vaisu olo. Paljon ei tältä viiniltä odotuksia ollut, eikä pettymystä tullut. Paitsi lasillisen loputtua. Makeutta liikaa. Ei enää toista lasillista, kiitos!


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8-.
Ä: 8-.Vinkki: Pari linkkiä kotimaisiin viineihin; tilaviini.fi ja Suomen viinitilat - ehdottomasti tutustumisen arvoiset sivut :)

Ei kommentteja: