tiistai 20. toukokuuta 2008

Hilikunmakkee Musta

* Pieni Viiniblogi * jatkaa urheasti kotimaisen viinisadon maistelua, vaikka Blogilistan tilaajasaldo osoittaa valitun linjan olevan turmiollinen --- niin kenelle? Hilikunmakkee Musta (puulaakin tuotenumero 643497) tulee myös Kortejoelta, kuten edellinenkin, arvosteltu viini. Hintaa on 8,05 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Kolmas kertako toden sanoo tilaviineistä?

I: Punaviinimainen tuoksu, paksu makea maku - mustaviinimarja se siinä ;) Väri tumma punainen. Pehmeä jälkimaku. Ei äkikseltään eroa juurikaan mummon sekomehusta, siitä hieman ylikäyneestä lapsuuden eliksiiristä, jolla torjuttiin monet kesäpäivän janot :)
Nostattaa mukavan pehmeän olon, maailmanparantamisen tuska ja todellisuus jää jonnekin kauas taka-alalle...
Oikein mukava tuttavuus, jota voi suositella hyvällä mielellä ominaisuuksiensa + kotimaisuuden takia. Tästä viinistä ei keksi mitään moitittavaa... katsotaan mikä olo aamulla.


Ä: Käynyttä mummon mehua? Tuoksussa hivenen homeisuutta, alkumaussa multaisuutta. Kipakka kihaus nousee päälakea kohti. Hapan maku jää pyörimään kielelle, karheus tuntuu kurkunpäässä.
Maistuu, maistuu. Aina vain paranee! Karheus muuntuu sumuisuudeksi, puhe takkuaa. Ihanan pehmeä olo!
Suorastaan taivaallinen!


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 9+.Vinkki: Hilikunmakkeen kanssa yhteen osui Juustoportin Vuohen Vuoristojuusto - suosittelemme tätä yhdistelmää alkaviin kesäisiin ilta-auringossa istuttaviin tunnelmahetkiin :)


I:n jälkikirjoitus: Aamulla olo oli hieman utuinen, pehmeä ja siinä kaikki! Ei päänsärkyä, ei ruokahaluttomuutta, ei turvotusta vatsassa kuten pahimmista aineista tämän aiheen tiimoilta on ollut.
Olen sittemmin (tieteellisesti ;) testannut Hilikunmakkeen kolmasti (3 kertaa) illan ainoana juomana ja aamut ovat olleet aina yhtä hyviä :) Tästä ei voi keksiä muuta johtopäätöstä kuin, että ko. viini on tehty puhtaasti/puhtaista raaka-aineista?!

Ei kommentteja: