tiistai 21. joulukuuta 2010

Maitén Reserva Cabernet Sauvignon 2008

Taas joulu joutui kylmään pohjolaan ja moni meistä joutuu samalla miettimään, että mitä sitä joisi jouluviininä... niinpä niin.
* Pieni Viiniblogi * saattaa helpottaa tilapäistä puulaakikammoa maistelemalla puolestasi :)
Nyt maistelupöytämme jouluista antia tuli koristamaan vieras Chilen maan: Maitén Reserva Cabernet Sauvignon, vuosimallia 2008 (puulaakin tuotenumero 403797). Hintaa on "ihan simona" eli 9,99 euroa ja tilavuutta turvallisen tuttu 0,75 litraa. Joutuiko vai saapuiko joulu sydämiimme tämän viinin myötä?

I: Tumma, kahvilikööriä, mokkaa ja karhunvatukkaa. Jälkimaussa savusaunan makeutta, viipyilevä. Ei saa tarjoilla liian kylmänä eikä liian lämpimänä; paras tarjoilulämpötila on jotain jääkaappi- ja huoneenlämpötilan väliltä, noin +16 astetta. Kylmänä vivahteet ovat hävöksissä ja lämpimänä kaikki puuroutuvat, tuli kokeiltua.
Tämä viini on onnistunut blendaus kolmea eri rypälettä (Cabernet Sauvignon - Carmenére - Cabernet Franc). ja kun on vielä luomua, niin eihän tästä voi olla pitämättä :)

Ä: Pehmeä, sulava, lahjakas, arvokas. Täyteläinen viini arvoiseensa tilaisuuteen. On se sitten oman itsen hemmotteluhetki tai juhlava tilaisuus ystäville. Tätä voisi suositella joulupöytään.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 10.Vinkki: Joulu on myös lasten juhlaa, joten jätetään tällä kertaa maistelut kohtuuteen eli ei jatketa kalsarikännejä aamutakkikännien puolelle. Keskitytään ottamisen sijaan antamiseen :)

Hyvää Joulua kaikille Teille, rakkaat lukijamme!
* Pieni Viiniblogi * Loves Yuo ;)

Ei kommentteja: