maanantai 1. lokakuuta 2012

Evergreen Monastrell 2011

Kuulas syksyinen sadesää saa muistelemaan auringonpaahteista Epsanjaa, jossa viinikin on punaista kuin Evergreen Monastrell 2011 (puulaakin tuotenumero 482408). Hintaa tällä yhden (1) litran tuotoksella on muovipullossa 10,90 euroa. Löytyykö viininmaistajan onni tästä luomusta, vai mistä?

Ä: Liukas, öljyinen ensituntuma. Maussa maskuliinisuutta, metsää ja mutaa. Erityinen makuelämys juustolautasen kera; mustapippurijuusto sekä kytösavujuusto loiventavat vahvaa makua.
Syksyisen kynttiläillan täydellinen nautinto.


I: Aavistuksen tumma, paahteinen maku. Lievä hapan, karvainen puraisu jälkimaussa. Kokonaisuus on kuitenkin hivenen positiivisen puolella.
Ei suuri ihastus, muttei myöskään vihastus.
Gabriel kytösavujuuston takapotku sen sijaan... oolalaa! Jos kaikki viinit olisivat yhtä persoonallisia kuin tämä juusto... mikä savun aromi! Lapsuuden savusaunamuistot mielessä... aidompaa savun makua en ole juustoista löytänyt. Pisteet tälle juustolle: 10+.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 10-.
I: 8½.Vinkki: Tämän maistelukerran juustolautasen helmiä ovat kotimaiset Gabriel Kytösavujuusto ja Lunsmanni Musta Pässi kermajuusto, maustettu mustapippurilla.
Suosittelemme lämpimästi :)


Ei kommentteja: