sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Durius Tempranillo 2005

Tälläkään kertaa emme sorru yli 10 euron puteliin, vaikka vuosimalli onkin niinkin "vanha" kuin 2005. Tällaisen ihmeen tarjoilee Durius Tempranillo (puulaakin tuotenumero 407397). Hinta on 8,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Niin, mitenkäs se ikä vaikuttikaan viiniin...?

I: Tummanpunainen. Hapan, katkeromainen, korkkinen maku. Jotenkin tämä makuelämys tuo mieleen hämärän, hämähäkinseittisen kellarin ja pölyiset pullot. Ei iske positiivisesti tajuntaan toisellakaan kulauksella.
Tätä ei voi juoda ilman syötävää - on sen verran kamala maku, että pakko neutraloida suu tulisella ruoalla...
Yhteen lasilliseen jää, kiitos ei.


Ä: Vesimäinen ensivaikutelma. Laimea, rypälemäinen, kalsea maku. Kasvisruoan kera ok, mutta ilman ruokaa mahtaisiko maistua?
Pettymys kalvaa, mutta jos hyvää haetaan, niin kerrassaan herkullisen ruoan ja loistavan seuran kera menettelee.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7-.
Ä: 7½.


Vinkki: Duriusta yritettiin avittaa kurkusta alas seuraavalla menulla; Pirkka Mozzarellatikut + Sweet Chili-dippikastike. Lisäksi mukana oli Aurajuusto-valkosipuli-juustoraastekuorrutteiset (kotimaiset luomu)juurekset. Jälkiruoaksi Fazerin maitosuklaata.

8 kommenttia:

Jeppe kirjoitti...

Kävikö mielessä että pullo saattoi olla viallinen? Yleistä vikaa kutsutaan korkkiviaksi, jonka tunnuspiirre on, että viini on puiseva, ohut ja epämiellyttävä. Lievänä korkkivikaa ei välttämättä edes tunnista ja yksilökohtaiset erot ovat suuria.

* Pieni Viiniblogi * kirjoitti...

Kyllä kävi. Itse asiassa melko saman makuinen viini on tullut ennenkin vastaan ja silloin palautimme pullon puulaakiin - vaan miten kävikään?

Ei mitenkään ts. koskaan ei tullut mitään tietoa, vaikka jätimme yhteystiedot, että oliko siinä viinissä vikaa :(

Oletus tästä on se, ettei viinissä ollut mitään vikaa...

Tässä on näpäytyksen paikka puulaakille ja viinien maahantuojille: antakaa aina palautetta palautetuista pulloista - asiakasta kiinnostaa, oliko itse viinissä vikaa vaiko maistajassa ts. törmäsikö uuteen makuelämykseen.

Catalina kirjoitti...

Pahus. Ostin juuri kyseistä viiniä viime viikolla, mutta nyt kynnys sen maistamiseen nousi yllättävän korkealle. Luultavasti ainakin varaan viereen toisen pullon jotain hyväksi havaittua punkkua, jos tuo osottautuu huonoksi!

* Pieni Viiniblogi * kirjoitti...

Maista toki Duriusta ja kerro tänne kommenttisi - meitäkin kiinnostaa kuulla mitä mieltä olet :)

Korkkivikainenko oli meillä arvostelussa vaiko arvosana 7:n arvoinen viini?

JN kirjoitti...

"jätimme yhteystiedot, että oliko siinä viinissä vikaa :(

Oletus tästä on se, ettei viinissä ollut mitään vikaa..."


Aika nopea oletus. Vaikea uskoa että jotain alle kympin viiniä aletaan tutkia laboratoriossa ja sitten siitä lähetään vielä palautetta asiakkaalle. Muutenhan tarkkaa palautetta ei oikein voi antaa - paitsi enintään että "ei tuoksu ja maistu sille mille pitäisi" - tai "joo, varmaan korkkivikainen".

Tällaiset ilmiselvät joo/ei vastaukset varmaan vain Alkon puolelta tuntuvat asiakasta halventavilta ja jäävät tekemättä.

Viineistä 1/20 on viallisia, mikä on huomattava määrä. Korkkivika ei siis ole mikään lottovoitto vaan arkipäivää. Ja Suomessa kynnys valittaa ja palauttaa viinejä on niin korkea että käytännössä melkein kaikki Alkoon palautetut ovat viallisia.

Harvempi huomaa pientä korkkivikaa ja valitettavan moni juo kiltisti irvistellen loppuun paljon pahemminkin pilaantuneen viinin.

* Pieni Viiniblogi * kirjoitti...

Näinkö tosiaan on, että joka viidennessä viinipullossa on korkkivika?

* Pieni Viiniblogi * saattaa kohta ollakin * Pieni Viinablogi * kun siirrymme väkevien pariin - niissä kun ei korkkivika haittaa lainkaan - irvistyksen kera ne on tähänkin asti juotu...

Catalina kirjoitti...

No nyt uskalsin viikonloppuna avata tuonkin pullon, vaikka vähän jännitti ;)
Aluksi viini oli tosi mautonta ja melkein jo avasin toisen viinin kun ajattelin ettei tuosta ole ruokajuomaksi. Lopulta, kun viini oli haukannut tarpeeksi happea, se rupesi maistumaan jopa ihan miellytävältä! Tosin nyt veronkorotuksen jälkeen kun hinta on jo yli 9 euroa, voi todeta, että ei se nyt ihan niiiin hyvää ole että toisenkin kerran ostaisin.

Anonyymi kirjoitti...

ei maahantuojille yksittäisistä palautuksista tule kovin selvää sanomaa alkon puolelta, jos ollenkaan. kaikki viinit menevät laatutarkastuksen läpi ennen kuin päätyvät hyllylle, ja mahdollisesti tarkkaillaan vielä ihan laboratoriossa, varsinkin jos maahantuoja ja alkon laadunvalvonta ovat erimieltä jostain laatuseikasta.

näin siis suuria joukkoja saman tuotteen palauttajia varmaan ei alkossa samoihin aikoihin rypäleittäin (hih!) näy, jolloin eipä alko silloin resurssejaan käytä ilmoittamaan asiasta maahantuojalle (?)

suosittelen että kuluttaja ottaa selvää kuka on kyseisen tuotteen maahantuoja ja vaikka lähettää suoraan heille palautteen. jospa kukaan ei huomannut että kyseisessä erässä on jotain vikaa ja sinä tuot sen heille esille? ...ja päivän hyvä työ tehty.