keskiviikko 27. syyskuuta 2006

Lind Gewürtztraminer

* Pieni Viiniblogi * jatkaa seikkailua luomuviinien makumaailmassa. Tällä kertaa kaadetaan lasiin germaanien valmistamaa valkoviiniä; Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese (puulaakin tuotenumero 007781). Hintaa länsieuroopan valkoiselle on 10,09 euroa ja tilavuus direktiivin määrittelemät 0,75 litraa. Jatkuuko luomuviinien voittokulku? Sen luet nyt.

I: Mehevä rypäleinen tuoksu. Suht' makeahko ensimaku. Jälkimaku kuin muorin simassa. Muistuu etäisesti mieleen joku teinivuosien muscat ja lasillisen lopussa maistuu salmiakkikossulta?! Melkoinen makujen runsaudensarvi ;) pistää lyijyä puntteihin (toisen lasillisen aikana)... tulee tosi Zombie-olotila, uhhuh! Sieltähän se Nukkumatti jo tuleekin... krooh... zzzzzzzzzzzzzzzz...

Ä: Menee polviin! Pehmeys, lipsuvuus, hyvä jälkimaku. Vatsassa ”saippuainen” olo. Lämmittää, turruttaa kielen. Ei tee mieli puhua. Nautiskelen. Olen kuin pumpulissa. Saisi olla toinenkin pullo – jos haluaisi nukahtaa!

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8+.Vinkki: Viinin yleisin pakkausmuoto lienee 0,75 litran lasipullo. Ja hyvä niin, sillä juuri tämä koko sopii kahdenkeskiseen ”kevyeen nautiskeluun” ja hevimpään menoon sitten useampi vastaava. Lasipullolla on montakin hyvää puolta, kun ajatellaan sitä viinin pakkauksena: helppo & nopea jäähdyttää / lämmittää haluttuun lämpötilaan, kierrätettävä materiaali ja suhteellisen kestävä esim. kaaduttaessa kesäjuhlissa nurmikolla pullo kädessä (I:tä nolottaa ja lupaa tehdä parannuksen viinien + kesäjuhlien yhtälön ratkaisemisessa ;)

Olisi tietysti kiehtovaa tietää esim. montako pahvista hanapakkausta on käytetty lyöntivälineenä perheriidoissa tai miten puistokemisti piilottaa sen pusakkansa hihaan? Entä kaverille heitetty huikka; suoraan hanasta puiston penkillä? Kuinka hanaviini jäähdytetään puolessa tunnissa – voiko sen upottaa rantaveteen saaressa tai kosken rantakuohuihin kuten lasisen virkaveljensä? Pakkauksen kierrätettävyyskin taitaa olla heikompi...


I:n jälkikirjoitus: Aamulla tasapainoaisti hieman heitätti (siis puolikkaasta pullollisesta), mutta "normaali" jyskytys takaraivosta uupui :D luomukrapula.

Ei kommentteja: