sunnuntai 17. syyskuuta 2006

Pech-Latt

I ajatteli tällä(kin) kertaa helliä sisuskalujaan ja valitsi punaista luomua puulaakin hyllystä; Château Pech-Latt (puulaakin tuotenumero 005714). Hintaa tällä tuotteella on 11,50 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Osaako EU:n harmaa eminenssi tehdä luomua? se selviää nyt.

I: Tuoksuu kuin Jacob's Creek (ja tämähän Ei Sitten Ole Moite). Maku on yllättävän "tylsä" tuoksuun nähden... mutta kestää kyllä useamman lasillisen muuttumatta "tavanomaiseksi punkuksi" (joita on eteen tullut liiankin kanssa viime aikoina). Kaikkiaan oikein maistuva :)
Nyt tulee liki täydet pisteet itse viininautinnosta ja puolikas päälle luomusta eli Täyden Kympin suoritus. Usko ranskalaiseen viinituotantoon on palannut - kiitos lisää tällaisia :D
Tämä viini vetää spesiaalina oikean tarjoilulämpötilan; ei maistu jääkaappikylmänä (n. 10-12 C), mutta ei myöskään huoneenlämpöisenä (n. 22-23 C). Maistuu parhaiten noin 18 C-asteisena (eli säilytä pulloa ensin muutama tunti jääkaapin alahyllyllä ja ota sitten huoneenlämpöön tasaantumaan (avaa samalla myös korkki) noin 30 minuutin ajaksi, kaada lasiin, nauti.


Ä: Rasvainen tuoksu. Puuttuu "terävin kärki" maussa, mikä on peruspunkussa - hyvä niin! Sihahtava, miellyttävä, pehmeä, aromikas... kaipaa kaveriksi marmeladikarkin!!! Tuhkainen jälkimaku.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 9+.Vinkki: Olemme maistelleet viime aikoina luomuviinejä (myös "siviilissä" eli tämän blogin ulkopuolella) ja joka kerta sama asia jaksaa hämmästyttää; humaltumiskäyrä näistä on kuin Mount Everestin siluetti ja aamulla päätä ei jomota eikä vatsaa nipistele. Kun taas normivinkuilla humala on muotoa Eiffel-torni ja pää aamulla mallia Lokomon alasin + pajavasara. Ja vatsakin on useasti ollut aamuisin sekaisin... (it's so hard to be a winelover ;)
Siispä; jos kärsit em. kivuista viini-illan jälkeen, kokeilepa luomuviinejä!
Mutta miksi luomu ei pistä elimistöä sekaisin / koville? ehkäpä se todellakin on valmistettu juuri siten miten pitäisikin... eli ilman lisäaineita. Think about it.


I:n jälkikirjoitus: Niin olo oli taas aamulla reipas kuin pienen koululaisen maanantaiaamuna ;) ei mitään tunkkaista oloa päässä tai suussa... ihmeaineita nämä, sano.

Ei kommentteja: