sunnuntai 25. helmikuuta 2007

Sanvigilio Valdadige

* Pieni Viiniblogi * on ollut viimeiset pari viikkoa tautivuoteella kuumeessa sekä köhässä, mutta onneksi ehdimme maistella tämän: Sanvigilio Valdadige Chardonnay (puulaakin tuotenumero 008422). Hinta on 4,41 euroa ja tilavuus 0,375 litraa. Nappasiko saapasmaan vaalea voiton? lue ja nauti.

I: Kun raha-asiat mättää, ulkona sataa räntää ja tulet märkänä sisälle, vettä valuvana... niin tämäkin viini lohduttaa että lämmittää kummasti. Hieman kuiva ja selkeästi rypäleinen. Ei aiheuta väristyksiä suuntaan tai toiseen "normioloissa", mutta juuri nyt niin paikallaan kuin vain voi olla :)

Ä: Tämän viinin kera on helppo pysähtyä. Maku pyörii kielellä, hieman hapokas, lakritsamainen sävy, laimeus säväyttää. Juuri tänään tämä viini on hyvää.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8.
Ä: 8+.Vinkki: Pullo hihassa ja jäätä kengän alla -> pullo murskana sekä käsi myös... klassinen pullonkuljetuskikka rotsin hihassa on toki perinteitä kunnioittava, mutta samalla myös vaarallinen tapa viedä juotava paikasta A paikkaan B. Suosittelemmekin, että vaihtoehtoisesti käärit pullosi esim. villaiseen kaulaliinaan tai venähtäneeseen pipoon ja sitten vasta työnnät hihaasi (jos se sinne vielä mahtuu). Henk. koht. I käyttää perinteistä pitkää ulsteria (mallia "pimeän-putelin-välittäjä" eli monta taskua vuoressa, pitkät helmat, nopeasti aukaistava) ja sijauttaa lasikantisen sivutaskuun, mahtuu myös em. toppauksen kera.

Ei kommentteja: