maanantai 2. heinäkuuta 2007

Cawarra

"Terralea, Terralea on punkkuni minun ja silmät..." Niin rakkaat lukijat - ette varmaan usko, mutta joskus tämän blogin pito käy jopa työstä :) Kun löytää hyvän viinin, sitä tulee ostettua toistekin. Mutta uuttakin pitäisi olla blogia varten.
Tällä kertaa on puulaakin tilausvalikoimasta Lindemans Cawarra Chardonnay 2006 (puulaakin tuotenumero 915387). Hinta on 7,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Tuleeko tästä uusi Top 3-listan nimi?

I: Pissan värinen, hapan tuoksu. Puraiseva ensimaku joka tasoittuu vihreään karviaismarjaan. Alkujärkytyksen jälkeen "ihan ok".
Mutta toiste en kyllä osta. Ja jos tarjotaan, niin... juon mieluummin kuin otan turpaani.
Parin lasillisen jälkeen tuntuu kuin olisin imeskellyt villatumppua. Kahvisikarin maku suussa?! Jättää janon päälle toisin kuin esim. Terrale.


Ä: Voimakas tuoksu jo monen metrin päähän! Ihmeenkeltainen väri (mitä myrkkyjä?). Hapan, todella hapan. "Irvistys". Aavistus tequilaa, sitruunaa ja auringonlaskua. Nahkamainen tunne kitalaessa. Ei miun makuuni tämä väri, ei.
Ohimoissa jyskyttää.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7-.
Ä: 7+.Vinkki: Jos viinin valinta tuottaa edelleen vaikeuksia puulaakissa, niin kokeilepa seuraavaa; katso ensin kaikki luomut - helppo katsoa pikaisella silmäyksellä, kun puulaakin hyllyn lapussa on vihreä yläosa. Jos ei löytynyt mitään mielenkiintoista, niin katso reilun kaupan putelit, ne tunnistaa vastaavalla tavalla kuin luomut, mutta nyt lapun yläreuna on sininen. Jos edelleenkään et osannut tehdä päätöstä, niin katso puulaakin tilausvalikoima, niiden lapun yläosa on violetti.

"Liikennevalo"-sääntö:
Vihreä
Sininen
Violetti

No jos ei edelleenkään löydy mitään kokeilemisen arvoista, niin
Vaihda Puulaakia ;)

Ei kommentteja: