maanantai 20. helmikuuta 2012

Puntun Paavo Metsämarjaviini

Kevään tuloa odotellessa maistelemme yllättäen puulaakista löytynyttä, kotimaista tilaviiniä nimeltään Puntun Paavo Metsämarjaviini (puulaakin tuotenumero 694607). Hintaa 13,52 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Pistikö puolukka ja koivunmahla suut napsaamaan?

Ä: Harhauttava ensimaku: puolukan happamuus taittuu makeaksi. Jälkimaussa lämmintä pehmeyttä ja erinomaista notkeutta.
Yksin tai yhdessä, hyvä valinta.


I: Makea maku, joka maistuu ensin mansikalta, mutta jälkimaussa paljastuukin puolukka. Perinteinen puolukan kirpeys loistaa poissaolollaan. Tilalla on hivenen hapan nipistys, jota kompensoi oivasti päällekäymätön makeus.
Tasapainoinen kokonaisuus, joka maistuu erinomaisesti viileänä Alppi Kreivi-juuston kanssa. Hinta on linjassa laatuun ja suhde nousee vieläkin korkeammalle, jos ostaa Puntun Paavon suoraan tuottajalta (edukkaampi ainakin kotisivujen mukaan).
Hyvän viinin merkki on se, että sitä joisi toisenkin pullon samantein - niin myös tätä Puntun Paavoa - tämä on kotimaisten tilaviinien kärkeä :)


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 10-.
I: 10-.Vinkki: Kotimaisia tilaviinejä löytää puulaakin kotisivuilta hakukoneella, kun valitsee:

Tuoteryhmät-valikosta Hedelmäviinit
ja
Maa/alueeksi Suomi.

Saadun hakutuloksen viimeiset vaihtoehdot ovat yleensä kotimaisia tilaviinejä.
Kätevä toiminto lienee Missä tuotetta on -valikko, jokaisen pullon henk.koht. sivun alaosassa. Kokemustemme mukaan tämä saldo pitää kutinsa hyvinkin tarkasti.


Mukavaahan tietysti olisi, jos puulaaki lisäisi hakuvalikkoon erikseen Tilaviinit. Nyt hakutulosten alkupäässä on ei-tilaviinejä, kuten Helmeilevä-sitä-ja-tätä-jne.
Tähän asiaan voi vaikuttaa laittamalla puulaakiin palautetta aiheesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä viini, kiitos vinkistä! Olin vain vaikeaa löytää :(