maanantai 16. elokuuta 2010

Savia Viva Familia 2009

Vihdoinkin elokuu ja viileämmät tuulet... ei heinäkuun helteitä olisi jaksanut ilman valkkareita, joista yhden luomuviinin saimme sentään arvosteltua: Savia Viva Familia (puulaakin tuotenumero 582567). Hintaa on 7,98 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Lähtikö jano, saapuiko viileys ja ennen kaikkea - maistuiko?

I: Sainko lasiini El Tiempo Semisecoa? Tuttu sitruunan, rusinan ja happaman makuyhdistelmä tervehtii kieleni makunystyröitä. Pakko se on uskoa, että tämä on Savia Viva Familia-viiniä (mikä mielestäni todistaa sinikorkkisen Tiempon olevan hintaansa ja mainettaan parempi viini). On toki olemassa parempiakin valkoviinejä kuin tämä, mutta: hinta suhteessa luomulaatuun ei ole niin paha, etteikö tätä joisi mieluummin kuin ottaisi turpaan junttilan nakkikioskilla.
Kesämökillä illan hämärtyessä, radiosta hiljaisella äänenvoimakkuudella wanhaa bluesia... yes, tämä viini on myös 60's soulia...


Ä: Saippuamainen tuoksu, ehkä jasmiinia ja orkideaa mukana. Maku yllättää: kitkerähkö alkumaku pyöristyy raparperin happamuudeksi.
Ei, tätä ei voi sanoa hyväksi viiniksi, vaikka luomun ansiosta haluaisikin. Viinin lämmetessä lasissa, maku pehmenee. Muttei tarpeeksi.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8+.Vinkki: Helli kultivoituneita makuhermojasi joskus myös viineillä, joihin et selvinpäin koskisi mistään hinnasta.
Varo! Saatat yllättyä jopa positiivisesti...

Ei kommentteja: