torstai 20. lokakuuta 2011

Montalto Syrah 2010

Samalta saarelta kuin kaljupäinen komisario Fiatinsa kera, saapuu mustassa muovipullossa punainen viini Montalto Syrah (puulaakin tuotenumero 453828). Si, luomua ja hintaan 8,99 euroa, tilavuuttakin on peräti 1 litra. Otetaanko lasilliset ja tuijotellaan merelle päin, täysikuuta katsellen kuten komisario?

Ä: Vetinen alkutuntuma, hivenen jälkitummuutta, rahkamaisuutta ja auringonlaskun haikeutta. Pienoinen pettymys pyörii kielellä, liekö muovipullon aromit vaikuttaneet viinin loppumakuun.


I: Ruohonvihreä etiketti ja maku; maussa häivähdys vastaleikatun nurmikon tuoksua. Oletettavaa paksua punaista makua laimentaakin tervetullut vetisyys - yhtä aikaa poistaa janon ja tarjoaa makua, jossa *yllätys yllätys* ei maistu muovi, vaikka sellaisessa pullossa viini onkin tänne asti Sisiliasta matkannut.
Positiivinen yllättäjä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 8½.
I: 9.Vinkki: Vaikka nautimme tämän viinin kanssa hyvää musiikkia (Lovin Spoonful: Daydream -lp; "If you believe in magic...") ja suolapalaa, niin pakko se on tunnustaa: 1 litra on liikaa, kahdellekin. Pulloon jäi se 0,25 litraa...
Pullokoko 0,75 litraa ei liene sattumalta muotoutunut vakiintuneeksi käytännöksi, viineissä.

Ei kommentteja: