keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Señorio de Ayud Organic Syrah - Garnacha 2012

Keväisen kaupunkihiekkapölyn karhentamia kurkkujamme käymme kostuttamaan epsanjalaisella punkulla nimeltään Señorio de Ayud Organic Syrah - Garnacha 2012 (puulaakin tuotenumero 412157). Toisin kuin aiheen nimi, niin tämä on helppo lausua oikein: hinta 8,92 euroa ja tilavuus 0,75 litraa.

I: Syvän punainen. Hedelmäinen tuoksu. Makeahko, vivahteikas, runsaasti sävyjä.
Erottuu punaviinien laajasta tarjonnasta edukseen. Ei mikään extreme-elämys, vaan varma valinta.

Ä: Tumma ja täyteläinen, pehmeä sekä samettinen. Tuoksussa karpaloa että syksyistä suota. Maussa metsän makeutta ja yöttömän yön syvyyttä.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9-.
Ä: 10.Vinkki: Kaupunkihiekkapölyä vastaan, miten?
P2-luokiteltu "kuonokoppa" naamalla on oiva juttu, mutta herättänee vielä näillä leveysasteilla lähinnä hilpeyttä kanssaihmisissä; "Eihän tämä mikään Tokio ole..."
Tosiasia kuitenkin on, että kaupunkihiekkapöly ulosmittaa tehokkaasti liikunnasta saatavan hyödyn esim. työpaikalle pyöräillessä; kaupunkien pyörätiet kun useasti noudattavat autoteiden linjauksia ts. sijaitsevat ajoratojen reunoissa. Helppo ja halpa tapa ratkaista pyörätie, mutta huono käyttäjille etenkin kevätaikaan.
Järjestämättä aiheesta sen suurempaa kansalaiskysymystä tai -keskustelua, jatkamme kaulahuivien nostamista hengityselintemme eteen.

Ei kommentteja: