maanantai 6. heinäkuuta 2009

El Tiempo Semiseco

Kesä etenee vääjäämättömästi ja heinäkuu onkin jo pyörähtänyt käyntiin. Ajaton jos ois kesä... no ainakin tämänkertainen valkkarimme lienee, kun siitä ei löydä vuosilukua parinkaan lasillisen jälkeen ;) El Tiempo Semiseco (puulaakin tuotenumero 574767) on löytänyt tiensä raatimme eteen tarkkaan syyniin. Hintaa on turvallisen vähän eli 5,49 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Tyrmääkö espanjanhärkä kesyttäjänsä...?

I: Vaaleankeltainen väri, siman tuoksuinen, rusinat puuttuu ;) Maku nuoruusvuosien festarireissuilta tuttu; makea, aavistus katkeromaisuutta. Pehmeä jälkimaku.
Hinta / laatusuhde vähintään hyvä, ellei jopa erittäin hyvä. Takuuvarma valinta puiston penkille tai musahommiin.
Melkoinen tehopiikki parin lasillisen jälkeen, puuduttaa leukaperät ja sumentaa näön, sitten tulee Nukkumatti... eli laatuaine :P


Ä: Raikas tuntuma, hapokas jälkimaku. Maussa koivunlehteä, aamukastetta ja vastaleikatun ruohon tuoksua. Kuulas viini vilpoisaan kesäiltaan.
Kiitos, toinenkin lasillinen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9+.
Ä: 9½.Vinkki: He ain't heavy, he is my El Tiempo ;) eli ei koiraa karvoihin katsominen eikä viiniä hintalappuun.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh...Jos El Tiempolle antaa asteikolla 4-10 enemmän kuin 3 pistettä, pitää olla makuaistissa jotain vikaa. Tai sitten voi muuttaa blogin nimeksi Pieni Lasol-blogi.
t Jaska

Anonyymi kirjoitti...

Toivon hartaasti, että tämä arvostelu oli tarkoitettu vitsiksi.

* Pieni Viiniblogi * kirjoitti...

Ilmeisesti makuaistissamme on sitten jotain vikaa?
Ei, blogin nimi ei tule olemaan Pieni Lasol-blogi. Koska emme ole (vielä) maistaneet Lasolia, joka on sivumennen sanoen kelpo aine - auton tuulilasin pesemiseen.
Eihän tämä nyt vitsi ollut - viinin arvostelu on aina totisinta totta, jota teemme otsa rypyssä ja pikkurilli pystyssä, jopa kotioloissa. Joka siemauksen syljemme maistelun jälkeen sylkykuppiin. Viinin nauttijan ei sovi heittäytyä leikkisäksi ja humaltua.

t. I & Ä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Liekkö teillä makuaistia lainkaan? Sitä paitsi, miten maku voi olla vastaleikatun ruohon tuoksuinen?

* Pieni Viiniblogi * kirjoitti...

Liekkö teillä makuaistia lainkaan? Sitä paitsi, miten maku voi olla vastaleikatun ruohon tuoksuinen?

Privaatisti lähetetyt kommentit väittävät, että makumme on mitä persoonallisin, hienoin ja innostavin, mitä tulee viinien maisteluun. Emme väitä vastaan.
Miten mikään voi olla minkään makuinen tässä valmisruokien ja esanssijuomien suurkuluttajamaassa? Sitä mekin ihmettelemme suuresti.

t. I & Ä :)

Nina kirjoitti...

Punaisen Tuvan mahlapunaviini on meidän suosikki. Tosin tykättiin kaikista Punaisen Tuvan viineistä, joten kyllä pitää kesälomareissulla pysähtyä muidenkin tilojen tarjontaa katsastamaan, kun ei muita ole päästy vielä maistelemaan :)