perjantai 17. kesäkuuta 2016

Fresita

Kesäkuun puoliväli ja mansikka-aika lähenee. Laseihin kaadetaan chileläistä kuoharia nimeltään Fresita (puulaakin tuotenumero 563967). Hintaa tällä kertaa aina yhtä ytimekäs 9,98 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Kesämielellä ja kielellä?

I: Makea, mansikkainen tuoksu. Maussa jopa metsämansikan makua, reilusti hiilihappoa ja poreita suussa. Ilmeisesti aika alhainen alkoholiprosentti, mikä lienee plussaa tässä tapauksessa ja tekee tästä oivan janojuoman kesähelteeseen. Viilennettynä ja jopa jääpaloilla - mikä ettei.
En lähtisi makua vertaamaan legendaariseen 1970-luvun Roope-setä limpsaan, mutta aika läheltä liippaa. Mikä ei liene huono asia ollenkaan; muistoissa 1970-luvun aina aurinkoiset mukavat kesät :)


Ä: Kevyen kirpakka, poreisen pirskahteleva, lempeä kuin kesätuulahdus.
Ihanaa.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9-.
Ä: 10.



Vinkki: Emme tiedä faktoja, mutta omat "musta tuntuu-arviot" nykyisistä kesähelteistä ovat: polttava, paahtava, piinaava. Helteellä luikkii mieluummin pitkin varjoja, pitkähihainen paita päällä tai pysyttelee tuuletetuissa sisätiloissa.
Vai kestikö sitä lapsena 1970-luvulla kesähelteitä vain paremmin? Muistikuvissa kesän lämpö oli miellyttävämpää, tasaista paistetta. Ilman paitaa tai t-paidan kanssa.

Onko ilmastonmuutos muuttanut myös kesähelteitä?

Ei kommentteja: