lauantai 11. helmikuuta 2006

Luna Negra

Ä:tä on himoittanut jo monta kertaa pienessä paikallispuulaakissa tämä pullo: Luna Negra Merlot (puulaakin tuotenumero 457277). Hinta on 5,98 euroa ja tilavuus tuttu 0,75 litraa. Kannattiko pihtailla kuukausia? palkitseeko odotus Ä:n? vastaus ohessa.

I: Ensituoksu antaa vinkkiä aromillaan, että nyt on luvassa jotain keskinkertaisuudesta poikkeavaa... ensikulaus oikein maukas, mausteinen. Aavistus kanelia ja muskottia. Jälkimaku hieman homeiseen vivahtava. Useamman kulauksen jälkeen pitää edelleen mielenkiintoa yllä - ei huippukamaa, mutta ei ällöpahaakaan. Arvoituksellinen... huomaa että ollaan Merlotin kanssa tekemisissä.

Ä: Karvasta... ääk... karvasta. Irvistyksen jälkeen tulee aistimus märän nahkan tunteesta kitalaessa. Eikä se maku lähde ruisleivän, juuston tai popcornin avulla. Luovutan. Juon lasillisen vettä ja toivon seuraavasta kerrasta miellyttävämpää tuttavuutta. Ainakin 3 cl kihahti hyvin päähän, siitä plussa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 7+.Vinkki: *Pieni Viiniblogi* on testaillut popcornin valmistamista eri metodein ja täytyy sanoa vilpittömästi, että sananlasku "Vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia" pitää kutinsa tässä kohtaa täysin. Eli maukas popcorni valmistuu a)kattilassa b) auringonkukkaöljyssä c) luomumaissista d) inkkarisuolan kera.
Markkinamiesten lanseeraamat koneet ovat osoittautuneet täysin fiaskoiksi; puolet siemenistä poksahtamatta, suola ei tartu rasvattomaan popcorniin ja lopputulosta on joutunut usein keräämään lattialta, pöydältä, kaapin päältä...

Ei kommentteja: