lauantai 18. helmikuuta 2006

Chaubinet 2004


"Pieni on kaunista...", tuumasi I pienessä paikallispuulaakissa ja käteen tarttui vanhan mantereen Cháteau Chaubinet 2004 (puulaakin tuotenumero 005286). Hintaa on 4,90 euroa ja tilavuus lilliputilla 0,375 litraa. Maasta se pienikin ponnistaa, sanoo sananlasku, mutta päteekö sama tähän punaviiniin?

I: Alkumaku rasvainen - kuin sulatettua voita?! sitten makuna klassinen yökötys "jouluviinin" malliin... kuin verta; syvänpunainen ja raudan makuinen... yöh. Onneksi pieni pullo. Bordeaux - niin tietenkin! nimestä on tullut jo liki synonyymi huonolle punkulle. Merlot lukee etiketissä, vaan eipä nouse esille alkua enempää.

Ä: Runebergintorttu ei ole mikään tavallisin punaviinin kaveri. Mutta mitäpä yhdistelmiä ei Ä kokeilisi ja näin makunystyröitään kauhistuttaisi. Juu ei, ei toimi näin, mutta ei myöskään viini yksinään. Kitkerähkö jälkimaku antaa aistimuksen, että pitäisi sylkäistä --- eikös ne ammattilaiset niin teekin? Ä ei itseään moiseen kastiin luokittele, joten kiltisti nautiskelee lasillisen loppuun. Ei kiitos enempää.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7.
Ä: 7+.Vinkki: Hiihtolomalla afterski-snobismit rinneravintoloineen kannattaa jättää muille ja suunnata omille poluille; sukset jalkaan, reppuun patonkia ja hyvä punaviini. Hiihdä ja löydä aurinkoinen tuulensuoja luonnosta, istu kannonnokkaan tai kivelle ja nauti eväistä. Yksinkertaista mutta totta.

Ei kommentteja: