torstai 16. maaliskuuta 2006

Poroviini

"Ja nyt... tadaaa: Tilaviini lapista! Grande illuzione!" tätähän ei uskoisi ellei omin silmin näkisi...? kyllä; lapissakin tehdään viiniä, mutta millaista? se selviää nyt kun vuorossa on Poroviini / Reindeer Wine by Tunturi-Lapin Marja ja Vesi Oy. Hintaa tällä mustikkaviinillä on 12 euroa ja tilavuutta pullossa tutut 0,75 litraa. Mutta loppuvatko tähän yhtäläisyydet puulaakin tuotteiden kanssa?

I: Whoa! mustikkaviiniä... erittäin neutraali, mieto tuoksu. Samaten maku; kyllä tässä mustikka maistuu, mutta lähinnä jälkimakuna. Hyvin juotava, ei pistä vastaan kuten esim. Chardonnay (pisteet kotiin ;) 12% hiipii ylös huomaamatta ja itsetehdyt karjalanpiirakat ovat oikein mukava lisuke tälle viinille. Mustikka kyllä laittaa ajatuksia liikkeelle joka suuntaan: kotimainen raaka-aine, terveellisyys todistettu jo useasti, toimii viininäkin näemmä hyvin... voisiko jopa puhua merlotin kotimaisesta vastineesta, mitä tulee persoonalliseen makuun??? hmm... Kaikkiaan Erittäin Positiivinen Elämys.

Ä: Kotikonnuille haikailu sai muistot ryöppyämään pintaan ja viinilasin pinta vajeni muistelujen syvetessä. Tuoksun korkkisuus (vaikka pullo omaakin kierrekorkin) ja alkumaun väkevyys vaihtuvat pehmeän mustikkaisuudeksi. Plussaa erittäin hyvästä asiakaspalvelusta! Viinimestari oli tavattavissa seinän takana ja maisteluihin oli mahdollisuus.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 9+.Vinkki: Sananlasku sanoo jotakuin näin: "Ei kannata mennä merta edemmäs kalaan" ja * Pieni Viiniblogi * sanoo, että ei kannata mennä jäämerelle asti viinihakuun, vaan pysähtyä jo hieman jälkeen napapiirin... ;) Eli matkalle voi olla monta syytä, mutta Aina Kannattaa Pysähtyä kun eteen tulee tilaviinimyymälä ja tutustua valikoimaan ennakkoluulottomasti.

Ei kommentteja: