tiistai 28. maaliskuuta 2006

Jacob's Creek Chardonnay

Valkoviinihyllystä pienessä paikallispuulaakissa I löytää tutun nimen, johonka hän on tottunut luottamaan, kun kyseessä on punaviini. Jacob's Creek Chardonnay vintage 2004 (puulaakin tuotenumero 008164). Hintaa kengurumaan tuotteella on 8,95 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Hauska tappa vanha tuttu... vai miten se nyt menikään?

I: Kevyt tuoksu leijailee pullosta. Hempeän keltainen juoma. Maistuu... muuten aika kevyeltä. Toinen lasillinen vahvistaa ensimmäisen aistimuksen. Oikein maukas ollakseen kuiva! Ennakko-odotus oli varovaisen positiivinen, mutta todellisuus yllättää enemmän: tämä on todella hyvää ollakseen kuivaa valkkaria! Päivän positiivisin asia :)

Ä: Tässähän tämä maistuu siinä missä muutkin. Itse asiassa oikein maistuvaa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9-.
Ä: 9.Vinkki: Ruoanlaiton ei tarvitse olla perustylsää pakkokokkaamista. Nyt maisteltu Jacob's Creek Chardonnay soveltuu oikein mainiosti, kuten moni muukin valkoviini, kokin juomaksi - ja vaikkapa tilkkanen sinne ruoan sekaankin...

I:n jälkikirjoitus: luomuhernekeitto, aito ruisleipä (ei siis mikään "moniviljaruisleipä") + lisäaineeton voi sekä lasissa Jacob's Creek Chardonnay... mmmm, hernekeiton nauttimisestakin voi löytää uusia ulottuvuuksia.

Ei kommentteja: