lauantai 18. maaliskuuta 2006

Kirsikka

* Pieni Viiniblogi * ei yleensä seuraa viinisuosituksia tms. mutta nyt teimme poikkeuksen: olemme kehuneet aiemmin Juustoportin valmistamaa Brandy-pähkinäjuustoa vallan erinomaiseksi makupalaksi viinien nauttimisen ohessa. Löysimme sattumalta ruokakaupan juustohyllyltä pienen paperilapun, jossa on Juustoportin omat viinisuositukset juustoilleen. "No kokeillaan", tuumittiin ja puulaakista Kirsikka Väkevä Viini (puulaakin tuotenumero 003365) ostoskassiin. Hintaa 6,11 euroa ja tilavuus 0,75 litraa.

I: No johan myrkyn lykkäs (nuuh nuuh!)... tuoksu on kuin teinijuoma number onessa (silloin joskus kauan kauan sitten 80-luvulla...) eli Cherry Vodkassa. Ja maku... heh heh... on sitä samaa. Menee tämän kerran mutta otanpa juustoa palasen... mmm, juustohan on yhtä hyvää kuin ennenkin... (klunk) Kirsikka peittää brandy-pähkinän aromin melko täydellisesti!? eihän tämä voi olla totta. Toistetaan testi kuten kunnon testeissä kuuluukin tehdä; kyllä, sinne katosi juusto kuin voi Saharaan... kyllä nyt ovat menneet Juustoportilla viinit väärään kurkkuun tätä lappusta tehdessä? Kirsikka sinällään on... kirsikkainen. Eli väkisinkin tulee mieleen likööriesanssit sun muut keinotekoiset aineet. Valmistajana Lignell & Piispanen. No eipä ole Kirsikka kauas puusta pudonnut. Mitä tekemistä tällä on viinien kanssa? hyvä kysymys. Ehkä yhtä paljon kuin aiemmilla tilaviineillä, Paitsi että nyt on Uskottavuusongelma raaka-aineen suhteen. Ei sytytä uusintakokeiluun, paitsi ehkä puistokemistinä toisessa elämässä.

Ä: Tuoreet kirsikat, kirsikkakonvehdit (Mon chèri), kirsikkalikööri...toiveet olivat suuret mielikuvien mylläkässä, vaan pettymys oli sitä suurempi. Keinotekoinen maku jäi polttelemaan kitalakeen toviksi ja tuntui, että ihana juusto jäi tässä liitossa alakynteen. Tästä kokemuksesta oppineena; juusto juustona ja väkevä viini viininä. Ja sitä kuuluisaa vaistoa kannattaa kuunnella ja sen mukaan toimia, joten suositteluiden mukaan toimimisen voi jättää muille. Kirsikan maun pilaamisesta pitkä miinus.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 6+.
Ä: 6-.Vinkki: Älä usko suosituksia (älä siis usko meitäkään ;)

Ei kommentteja: