torstai 11. lokakuuta 2007

Rosengarten

Kylmä tuuli ja kylmä viini, siinä se on syksyn sanoma :) Vaihteeksi valkoviini saksanmaalta: Rüdesheimer Rosengarten 2006 (puulaakin tuotenumero 007846). Hinta on nätti 5,99 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. "En luvannut mä sulle ruusutarhaa" lauloi Fredi aikoinaan sydämeen käyvästi. Miten on? Käykö sydämeen myös Rosengarten? Vai ottaako muuten vaan pumpusta...

I: Hiivainen tuoksu. Makea ensimaku. Tuo mieleen salmiakkiveden (onko sellaista? ihmettelee Ä). Ei maistu rypäle, ei ainakaan tunnistettavasti. Matalat voltitkin näyttää olevan. Ei nouse päähän eikä edes huiviinkaan, vaan silleen "pikkukivasti". Mukava viini rentoon oloon. Jos et juuri tänään halua olla überänkyrässä, niin tätä lasiin etkä erotu juhlivasta joukosta mököttävänä selvistelijänä. Sosiaalisen kanssakäymisen pelastaja ;)

Ä: Tuoksussa mummolan perunalaari kosteassa kellarissa. Maku ylikypsynyttä rypälettä. Kuivahko jälkimaku. Kaipaa makeaa syötävää, mansikkaa?

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8-.Vinkki: Ota enemmän ja luule vähemmän - tuttu slogani 1970-luvulta. Mutta hei; välillä voi ottaa oikeasti viineistä miedompiakin eikä pilata tunnelmaa. Tämänkertainen viini osoitti, että myös alle 10%:in viineilläkin on luonteensa. Positiivinen sellainen.


Viiniarkisto avautuu:
Rosengarten vuosimallia 2003 on arvosteltu täällä :)

Ei kommentteja: