maanantai 1. lokakuuta 2007

Trebi Agricola

Lokakuu ja sadetta odotellessa maistelemme puulaakin tilausvalikoimasta valkoviinin Trebi Agricola 2007 (puulaakin tuotenumero 919687) - Juhlavuoden Virallinen Viini, lukee etiketissä. Minkä juhlavuosi? jäi epäselväksi. Hällä väliä. Hintaa putelilla on 7,98 euroa ja tilavuutta löytyy 0,75 litraa. Alkoiko tästä juhlat? Lue ja ihmettele.

I: Hiivainen tuoksu. Metallinen ensimaku. Maistuu jääkaappikylmänä. Vahva rypäleen maku suussa jälkeenpäin. Polttelee kurkussa. Kun viiniä pitää hetken suussa, niin mausta tulee mieleen lapsuus paperitehdaskaupungissa ja hetki, jolloinka tehtaalta ajettiin trukilla ulos lavallinen tuoretta leivinpaperia, se tuoksu täytti kaupungin... tässä se taas tulvahti jostain muistin sopukoista tämän viinin mausta... pistää kielen kihelmöimään ja puutumaan.
Pehmeä, kirkas humala :)


Ä: Lempeä, pehmeä, viipyilevä maku. Aistillinen viini hienoon hetkeen tärkeän ihmisen kanssa. Ajatukset sumenevat, hyvä olo virtaa.
Tämän viinin seurana video "Anna hyvän kiertää".


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8.
Ä: 9-.Vinkki: Viiniä, pientä naposteltavaa ja video on hyvä yhdistelmä.
Kyllä, video, ei dvd. Miksi ei? Siksi, että muutama tällainen nautiskeluhetki on latistunut, kun vuokra-dvd jää "jauhamaan paikoilleen" naarmun tms. takia. Wanha kunnon video pyörii aina eteenpäin, vaikka kuinka monta kertaa katsottuna.
Siispä älä hukkaa videokasetilla oleviasi lempileffoja suinpäin ("Äläkä videonauhuria", lisää I) - niistä voi olla iloa vielä monta kertaa :)

Ei kommentteja: