lauantai 9. elokuuta 2008

Kaamoksen Kaataja

Kohti syksyä käy kesämme tää... ja eikun koneeseen vastalääkettä: Kaamoksen Kaataja ja valmistajana jo aiemmista yhteyksistä tuttu Ala-Tennilän Viinitila. Hintaa juomalla 10 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Kirkastuiko mieli ja silmät? Nyt mennään...

I: Tasan samainen tuoksu kuin aiemmin maistellussa Ala-Tennilän Mustaviinimarja-Puolukka-Mustikka-Kaarnikkaviinissä. Maku myös hyvin saman kaltainen, aavistuksen makeampi, jonka takaa pilkistää jälkimakuna hapan - ilmeisesti puolukasta? Tuttu, mutta erilainen. Eikä ihme, sillä eroa näiden kahden viinin välillä on vain yhdessä ainesosassa: mustaviinimarja on vaihdettu juolukkaan.
Menee väsyneeseen mieleen kuin veitsi pöydälle unohtuneeseen voihin.
"Nuoruus on kuulemma elämän parasta aikaa - kuinkahan helvetin vaikeaa sitä on vanhana? kysyy Pekka Autiovuori elokuvassa Käpy Selän Alla." Jake Nyman tarinoi Nousevan Auringon Talo-ohjelmassa, jos nyt oikein kuulin. On maanantai ja kello on yli 22.
Hyvää Ötyä.


Ä: Oh, ihana maku! Syvyys ja tummuus maistuvat vahvoilta ja viekottelevilta. Puna nousee poskille, sisäinen hehku voimistuu.
Kynttilävalon tunnelmassa, juuri oikeassa seurassa, viini on parhaimmillaan.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10-.Vinkki: Viinin valmistus on yhtä helppoa kuin Vulkanuslainen tervehdys - vaihdetaan yksi marja toiseen ja maku muuttuu ratkaisevasti; vertaa tämä arvostelu edelliseen viiniarvosteluun!
Ja sitten se tervehdys ála Mr. Spock: oikean käden sormet ensin yhteen, levitä keskisormen ja nimettömän väliin noin sentin (1 cm) levyinen rako, nosta käsi ylös kasvojen tasolle ---> Terveisiä Vulkanuksesta!

...kaikkea tässä viinin nauttimisen ohella tuleekin tehtyä :P

Ei kommentteja: