lauantai 26. heinäkuuta 2008

Mustaviinimarja-Puolukka-Mustikka-Kaarnikkaviini

Kotimaiset marjat maistuvat edelleen laseissamme ja tällä kertaa coctailina Ala-Tennilän Viinitilan Mustaviinimarja-Puolukka-Mustikka-Kaarnikkaviini. Tämän erikoisen sekoituksen hinta on 10 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Tehosiko coctail maistajiin vai olisiko Molotoville tässä uusintapainos?

I: Tummanpunainen, marjainen tuoksu. Hapan ensimaku tervehtii kielellä - mustaviinimarjalta, luulisin. Bluesministeri radiossa; lasillinen tätä menee mieleen kuin blues... huojuttaa, väsyttää rankan työpäivän jälkeen. Puuduttaa / lamauttaa makunystyrät kielestä?!
Hapan maku korostuu loppua kohti, kun viini lämpenee kohti huoneenlämpöä, tosin pientä makeuttakin havaittavissa.
Oikein mukava viini loppupeleissä - tässä on luonnetta :)


Ä: Öh, mikä happamuus! Kaksi (2) lusikallista täysruokosokeria parantaa makua. Mutta ei toista lasillista, kiitos (I saa kolme (3) lasillista siis).

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 6½ (sokerin kanssa 8+).Vinkki: Viiniin ei sovinnaisesti lisäillä mitään extraa tarjoiltaessa, mutta nyt maisteltuun Mustaviinimarja-Puolukka-Mustikka-Kaarnikkaviiniin sopii kesäisessä, lämpimässä ilmanalassa nautittuna myös jääpala tai pari lasiin viilentämään tätä jaloa juomaa. Ja kuten Ä totesi, sopiipa siihen täysruokosokerikin! Ennakkoluulot nurkkaan ja rohkeasti kokeilemaan & nauttimaan Suomen suvesta :D

Ei kommentteja: