lauantai 11. lokakuuta 2008

Douce Nature Merlot 2006

Eikun vaihtoehtojen linjaa jatketaan: luomupunkku Douce Nature Merlot on ollut ennenkin pöydällä by * Pieni Viiniblogi * mutta kappas vain --- sitä ei ole taidettu silti arvostella, taisi olla liian hyvä fiilarit arvostelemiseen ;)
Nyt korjataan tämä ja otetaan pullo edellämainittua vuosimalliltaan 2006 (puulaakin tuotenumero 460707). Hintaa etanalla on 9,22 euroa ja tilavuutta 0,75 euroa. Luomu on aina hyvää, vai onko?

I: Väri tumma puna. Voimainen tuoksu. Maku on yllättävän tasapaksu, ei säväytä suuntaan eikä toiseen. Jälkimaussa vetisyyttä. Tämän kanssa sopisi varmasti juustot - joita ei tällä kertaa löydykään :( Pullo tuli taloon niin yllättäen ja samoin jano :) ettei ehtinyt millekään juustotiskille. Epäilemättä tämän kanssa maistuisi ainakin SavuHilma ja BrandyPähkinä ja ja...
Lämmetessään Douce Natureen löytyy jälkimakuun myös ripaus raudan makua. Tämä viini on hyvä joko +10-12 C tai reilusti huoneenlämpöisenä - jotain noiden lukemien väliltä niin ehdottomasti ei!
Voimainen maku säilyy loppuun saakka. Oikeastaan parempaa jääkaappilämpöisenä eli tuo +10-12 C. Ei säväytä kuten muut luomupunkut, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kyseessä olisi huono viini.


Ä: Vahva, liukas maku. Tummuus lasissa muuntuu kihelmöinniksi vatsassa. Viini tuntuu paksulta. Maussa tervaa, mustikkaa, nahkaa ja lakritsaa. Tuoksussa yön kastetta sekä vastaleikattua nurmikkoa.
Viini turruttaa leuan lihakset --> ei tee mieli puhua. Punotus nousee korvalehtiin. Väsymys valtaa mielen.
Pieni pettymys luomuviiniksi!


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8.
Ä: 8-.Vinkki: Vähän vaatimattomampikin viini tuntuu juhlajuomalta, kun mukana on hyvää musaa - tämän kanssa nautimme tamperelaista kasaria ála Popeda: Hullut Koirat tuntui taas parinkymmenen vuoden tauon jälkeen raikkaalta, energiseltä ja naivilta... Älä Beibi Koske Unelmaan ;)

Ei kommentteja: