tiistai 21. lokakuuta 2008

Floria 2007

Pimeiden, märkien syysiltojen lohtuna on ollut meillä tässä useampikin pullo viiniä ;) Pitänee purkaa "sumaa" lähiaikoina tiiviimpänä päivitystahtina :)
Valkoviinillä aloitetaan ja Ranskasta tulee Floria (puulaakin tuotenumero 543487). Hintaa patonginpurijan lasikukalla on huimaavat 6,25 euroa ja tilavuutta se vakiot 0,75 litraa. Saako Ranskasta halvalla hyvää, muutakin kuin Citroënin?

I: Kirkas keltainen väri. Tuoksuu valokuvakemialle - mustavalkokehityksessä käytettävälle keskeytteelle - siis etikalle! Yllättävää, hmm... olenko jo kännissä?
Maku muistuttaa punaviinimarjaa - oho! Aika makeakin. Ainakin hieman erilainen valkkariksi. Pikkuisen poreileva, turruttaa kielen.
Meneepi kivasti päähän - teho/hintasuhde siis kohdillaan ;)
Huoneenlämpöisenä tuo mieleen ylikäyneen kiljun... mikä ei kovassa nousuhuumassa ole välttämättä huono asia --> nuoruuden punkkikeikat heti mielessä, heh heh... hii-o-hei ja mehukattikiljua pullo :P


Ä: Tuoksussa isomummun hajuvettä, kesäisen kukkakedon aistimus. Maussa kesää, heinää ja saunavastaa.
Kupliva olo, keveä tunne. Hyvä viini kepeään hetkeen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8+.Vinkki: Kannatamme viinienkin maistelussa kohtuutta. Mutta kieltämättä joskus on kiva juoda enemmänkin ja vieläpä "yli raja-aitojen" eli ensin vaikka pullo valkkaria, sitten pullo punkkua. Joskus hieman enemmänkin. Ei siinä mitään.
Emme ala tappelemaan, huutamaan tai metelöimään näiden "juomienkiemme" aikana tai jälkeen.
Vaan puhumme ja puhumme asioista, kaikenlaisista; arjesta ja juhlasta, Hänen kauniista silmistään, hymystään jne. Kosketamme toisiamme :)

Pitkä lounas ilman lounasta. Viinin ja pikkupurtavien kera.

Viiniä voi ottaa enemmänkin eikä tarvitse tuntea morkkista. Tai ottaneensa perinteiset lärvit.

(---ja ne rivien välit---)

Ei kommentteja: