keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Pech-Latt 2008

Punaisen luomuviinin uusinta uutta vuodelta 2008 tarjoilee Château Pech-Latt (puulaakin tuotenumero 005714). Hintaa 12,31 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Tarjoaako patonkimaan punainen taas liki voittaja-ainesta?

I: Tuoretta on... rasvainen tuoksu leijailee lasista, tummaa tavaraa. Marjainen ja kevyt, maku aluksi myös vesimäinen. Makeuttakin löytyy - ei mitenkään kitkerää tai karvasta. Sopivasti viilennettynä (noin +10 C) maistuu enemmänkin, heh... menee janoon. Onkin ollut ikävä näin tasapainoista viiniä...
Ehkä aavistus enemmän jälkimakua tekisi tähän terää, mutta mutta... hyvä näinkin.
Luomusta lisäpointsit!


Ä: Oh, mikä päätös pitkälle lomalle. Ja mikä aloitus uuden vuoden kunniaksi! Vahva, mutta pehmeä, jopa persikkainen maku. Tuoksussa nahkaa ja korkkia. Jälkimaussa syvyyttä ja hivenen tulisuutta. Oman pikantin vivahteensa viinille antavat Fazerin salmiakki-suklaakonvehdit.
Mainio viini herkutteluun ja mielen virittämiseen uuden arjen alkamiseen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 10.Vinkki: Oi Viljoo! Onks Viljoo näkyny... mukavat kasaribileet mukavalle porukalle järkkää helposti vaikka näin: second-hand kaupoista kasariaikojen huumorikasetteja kasa soimaan taustalle, muutama hyvä puteli viiniä ja tarjottavat nyyttärimeinigillä. Vieraita voi pyytää tuomaan sellaista, joka on esim. tehty samassa maakunnassa.
Illan antimet voivat olla hyvinkin yllättäviä makuelämyksiä antavia, kun mukana on viiniä palan painikkeeksi :) Ja se huumori...Viiniarkisto avautuu: Château Pech-Latt vuonna 2006.

Ei kommentteja: