torstai 5. helmikuuta 2009

Raza Brut

Hapokasta helmikuuta rakkaat lukijamme! Aloittakaamme mystisellä kuohujuomalla nimeltä Raza Brut de Torrontes (puulaakin tuotenumero 577727). Hän ei kerro ikäänsä, vaikka kuinka ulkoasuaan tutkisi, eikä sitä kerro puulaakikaan. Reilua Kauppaa hän tekee mielellään ja ilmoittaa hinnakseen 9,17 euroa. Tilavuutta löytyy ulkoasusta 0,75 litraa, vaan mitä on sisältä hän?

I: P*rkeleen tiukka korkki, pienet poreet. Kevyt hapokas tuoksu. Vaaleankeltainen. Hapan ja poreileva ensikosketus. Aavistus tunkkaisuutta jälkimaussa, tulee muistijälki menneisyydestä jostain Mikontalon opiskelijaboksin hikisukkaläjästä nurkassa...
Poreilu jatkuu suussa, makeuttakin aavistus. Pientä polttelua kurkussa. Sumentaa kuulon ja nousee päähän jo muutamalla kulauksella - siis oiva seurustelujuoma, varsinkin ensitreffeille ;) Röyhtäys.


Ä: Pirteän hapokas, sitruunaa, rypälettä ja pieni vivahdus karhunvatukkaa sekä karpaloa. Vatsanpohjassa lämmittää hienosti.
Kuivahko jälkimaku, kivasti päähän kihoavat kuplat jotka katkovat ajatuksenjuoksua.
Rentouttava olo raskaan työviikon jälkeen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8-.
Ä: 9+.Vinkki: Vasemmassa sivupalkissa oleva * Pieni Viiniblogi * Parhaat -lista on päivitetty ja yllätys yllätys! Mikään ei muuttunut... mitä tästä voisi päätellä? Juokaa luomuviinejä ja pienenpienellä varauksella Reilun Kaupan tuotteita, niin pysytte laatuaineissa?! Ja poikkeuksena säännöstä on tämänkertainen Raza, joka notkauttaa em. viinien keskiarvoa alaspäin piirun verran.
Hmm... makuasioita. Ja pää- (I:n sivuhuomautus ;)


I:n jälkikirjoitus: Poikkeus säännöstä oli sekin näihin Reilun Kaupan tuotteisiin, että poikkeuksellisesti Raza tarjoili seuraavana aamuna kipeää päätä...

Ei kommentteja: