maanantai 16. helmikuuta 2009

Cousiño-Macul Merlot 2007

Taikuri Merlotin maailmaan sukellamme seuraavaksi; pöydälle on loihdittu pullo Chilestä (kyllä, taas kerran) ja kantaa nimeä Cousiño-Macul Merlot 2007 (puulaakin tuotenumero 463247). Hinta on tiukka 9,51 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Taikajuomaa vaiko ei?

I: Mehukatin punainen. Hiivan ja kumin tuoksu. Ensituntumana vetinen, raudan makuinen, lievästi makea. Jälkimaussa ruusun terälehteä. Savu-Hilmajuusto sopii tämän kanssa oikein hyvin.
Merlotin makuinen, helposti tunnistettava. Eipä tätä(kään) voi moittia eli hinta/laatusuhde on kohdallaan.


Ä: Ihanan samettinen, hivenen pähkinään vivahtava alkumaku. Tuoksussa hunajaa, nokea ja sammalta. Jälkimaussa kirsikkaa sekä luumua.
Pehmeä olemus, rauhoittava vaikutus. Hieno viini herättämään juhlaisan olon arjen pyörityksessä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10-.Vinkki: Kuten useimmat Teistä rakkaista lukijoistamme ovatkin jo huomanneet, niin * Pieni Viiniblogi * ei arvostele viinejä, jotka ovat pakattuina pahvilaatikkoon tai nyt uutuutena tuleviin muovipulloihin.
Tämä on selkeä kannanotto meiltä lasipullon puolesta muovia vastaan. Miksikö?
Ensinnäkin; kokemuksemme muovipulloihin pakatuista alkoholia sisältävistä juomista ovat olleet makuelämyksinä sanalla sanoen !"##¤%&/()=? (julkaisukelvotonta textiä).
Toiseksi; muovin katoaminen kiertokulusta samalla kun se katoaa käyttäjänsä silmistä, lienee täyttä utopiaa - oman mielipiteesi voit aiheesta muodostaa tänään katsomalla YLE1-kanavalta klo 19.05 esitettävästä Prisma-ohjelmasta: Hukkuuko maailma muoviin?


Kuluttaja olet Sinä ja Sinun ostotottumuksesi määrää suunnan, mihin maapallomme on menossa.

Ei kommentteja: