lauantai 6. kesäkuuta 2009

Langa Trilogia 2008

Villapaidat ja -sukat piti kaivaa esiin, kun kesäkuu saapui, hyrr... vaan ehdittiinhän tässä jopa kolme lämmintä toukokuun lopun päivääkin viettämään :) Ja siinä ohessa nauttimaan muun muassa luomuinen uutuus Langa Trilogia 2008 (puulaakin tuotenumero 406174). Hintaa on 4,23 euroa ja se selittynee putelin koolla; 0,375 litraa. Iso ei ole paketti, vaan entäpä se nautinto?

I: Tuoksu vivahteikas, on... se on punaviiniä. Tuoksusta ei erota selkeästi mitään erityistä rypälelajiketta. Mielenkiintoista.
Maku on täyteläisen makeahko, miellyttävän pehmeä. Edelleen vaikeuksia nimetä lajiketta. Muistuttaa hieman kotimaista tilaviiniä; Hilikunmakkee Musta - mikä on positiivinen mielikuva.
Viinin lämmetessä jääkaappilämpötilasta huonelämpöön, alkaa esiin tulla Cabernet Sauvignon, aivan selvästi. Loppumaussa jotain tuttua, liköörin makua? Kirsikkainen aromi.
Viinin tuoteselosteeseen tutustuminen kertookin, että tämä on kolmen lajikkeen sekoitus - eikä yhtään huonompi sellainen :) Mikään lajike ei kumoa toistaan, tasapainoinen yhdistelmä etenkin viilennettynä.


Ä: Tästä viinistä ei tahdo saada otetta! Vaatimaton tuoksu, maussa samaan aikaan pehmeyttä ja kirpeyttä, jälkimaussa tammea ja savua. Nahkaisuus häivähtää suutuntumassa.
Helteisen päivän jälkeen on hienoa istahtaa varjoon, tätä viiniä lasissa.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 9.Vinkki: Juuri tällä hetkellä on Sauna Open Airin lavalla Mötley Crüe - siis kuka? Sex, Drugs & Rock'n'roll???

I ja Ä ovat tuossa vieressä sitä mieltä, että kun oman ikäluokan starat ovat taas kerran lavalla ja kun ensilevystä on about 25 vuotta, niin kannattaako enää vaivautua katsomaan???
Ei ne varmaan maailman surkeimpia staroja ole, mutta mutta... mitä eroa on mennä katsomaan Eppu Normaalia tai Mötley Crüeta? Ei mitään. Nostalgiatrippejä, korkeintaan keskinkertaisia sellaisia nykyisille isomahaisille ja -lompakkoisille keski-ikäisille(kö?), joiden omakin elämä on keskinkertaista.
Menkää keski-ikäiset rokkivaarit ja -muorit katsomaan näiden eltaantuneiden tähtien sijaan nuoria, treenikämpiltä nousevia kykyjä. Niitä näkee miltei jokaisessa ilmaisrokkitapahtumissa jne. paikallisissa tapahtumissa. Voitte nähdä tulevan maailmanvalloittajan ja ennen kaikkea tuoreena, elinvoimaisena...

Sama asia se on viinienkin kanssa.

1 kommentti:

Abe kirjoitti...

Hinta, maku ja koko kohtaavat tässä täydellisesti.