torstai 18. kesäkuuta 2009

Hilikunmakkee Musta 2007

Kun nyt puheeksi tuli aiemmassa arvostelussa... niin olihan se maisteluun otettava: kotimainen tilaviini Hilikunmakkee Musta 2007 (puulaakin tuotenumero 643497). Hintaa on 8,20 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Viekö testimenestyjän nuorempi painos arvostelijamme taasen nirvanaan...?

I: Viinimarjapensaan tuoksua, hiukan homeinen? tuoksu tuo lapsuuden kellarimuistot heti mieleen, homeisine mehupulloineen. Väri tuttu mehuista, tumma punainen.
Maku on makea, mehumainen, miellyttävä. Maun lopussa aavistus väkevyyttä, joka erottaa viinin mehuista. Kirpeyttäkin löytyy. Lämmetessään karvasta, jopa hieman etikkaista.
Muistikuva aiemmasta Hilikunmakkeen vuosikerrasta on miellyttävämpi. Jälkimaku on nyt Se Juttu joka pudottaa pisteitä eikä anna aihetta niin suureen ilakointiin kuin viimeksi. Kokonaisuus on kuitenkin vahvasti positiivinen vrt. moni muu viini.


Ä: Lakritsamainen tuoksu, tumma, vahva. Toisaalta pehmeä maku, joka herättää ottamaan toisenkin kulauksen.
Häivähdys tervaa ja nokea, jälkimaussa katajaisuutta, toisaalta kitkeryyttä.
Hienon kesäpäivän hyvä hetki. Olla tässä, nyt ja nauttia hienosta viinistä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9+.
Ä: 9+.Vinkki: Pelastusliivit kaulaan ja tiukka ote pullosta! Eikä polteta persusta juhannuskokossa... maanantaihin on mukavampi herätä suhtkoht' hengissä ;)

Hyvää juhannusta kaikille Rakkaille Lukijoillemme :D

Ei kommentteja: