tiistai 6. huhtikuuta 2010

Adobe Reserva Gewürztraminer 2009

Huhtikuu ja luomuvalkkari. Tästäkö se alkaa - kevät nimittäin? Vettä satoi ja nastarenkaat rapisivat asfalttiin, kun astuimme puulaakin ovesta ulos. Ehkäpä terassikelit tulevat sittenkin... sitä odotellessa nautimme viiniä, jonka nimi (tai siis nimen alkuosa) tuo mieleen erään tutun jutun, ainakin valokuvaajille; Adobe Reserva Gewürztraminer (puulaakin tuotenumero 532677). Hinta tasan sentilleen 8,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Olemme useasti kehuneet chileläistä viinituotantoa, mutta entä nyt?

I: Halvan viinin tuoksu; Lippis, Ornament... heti mielessä. Makukin sama. Maku ja tuoksu eivät todellakaan ole ainutlaatuisia.
Maussa aavistus makeutta, katkeroa enemmänkin, ylikäynyttä karviaista - lähinnä sitä punaista. Älyttömän väkevä jälkimaku.
Tämä viini on kuin onnistuneen baari-karaokeillan (onko sellaista?) jälkeen kadulla saatu potku nivusiin... alkoi huonosti ja loppui ikävästi. Kiitos, uskotaan, ei toiste enää tätä.


Ä: Väkevä, voimakas maku, joka tyrmää. Tulee tunne, että tästä viinistä voi tulla huono olo, seuraavan päivän väsymys.
Hienoinen pettymys kalvaa mieltä, joten itsesuojeluvaisto jättää nauttimisen puoleen lasilliseen. Ikävä sanoa näin, kun kyseessä on kuitenkin luomuviini.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7.
Ä: 7½.


Vinkki: Live long and prosper. Looginen viininmaistelija juo sitä, mitä on aiemmin hyväksi todennut ;)

Ei kommentteja: