torstai 29. huhtikuuta 2010

Isabelo Brut 2009

Huomenna huhtikuun viimeinen päivä eli vappu. Työväen vapautumista odottaessa korkkaamme Reilun Kaupan kuohujuoman. Isabelo Brut (puulaakin tuotenumero 585507) on hän, hinnaltaan duunariystävällinen 9,23 euroa ja tilavuutta löytyy 0,75 litraa. Onko syytä hymyyn, kun laseihimme kaadetaan kuohujuomaa, josta tekijä on saanut reilun korvauksen?

I: Isot kuplat ja suuri kuohu. Liki läpikuultavaa. Tuoksussa lapsuuden Smurffilimpsaa. Yllättävän tumma, voimakas, tunkkainen maku alussa. Poretta piisaa.
Alkutyrmistyksen jälkeen maku tasoittuu helpommin lähestyttäväksi: hedelmäinen, greippiä, limettä. Lopussa maistuu jo aika neutraalilta. Yksittäisiä makuja vaikea erottaa. Poreilee edelleen, ja röyhtäyttää.
Jo lasillinen menee huivista ylöspäin ja tunnelma kevenee tasaisen loivalla nosteella :P Hinta/laatusuhde kohdillaan.


Ä: Oh, mitkä kuplat. Ihan hymyilyttää! Alkutuntuma karvas, mutta kihelmöivä. Alkumaussa keväistä raikkautta ja auringonvaloa. Aivan ihana lisä alkukevään riemuun, ensiauringon pilkahdukseen.
Juustojen kanssa mainio, ilmankin kerrassaan verraton. Vapuksi oiva valinta!


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 10.Vinkki: Armahda duunaria vappuna ja vie vappuroskasi suoraan roskikseen. Kierrätä ne, mitä voi kierrättää.
Mikään ei ole ankeampaa, kuin vappupäivän aamukävely kaupungilla - tuskin enempää roskaa oli edes Woodstockissa, Max Yasgurin pelloilla 18. elokuuta 1969...

Ei kommentteja: