perjantai 2. heinäkuuta 2010

Black Tower Rivaner hanapakkaus

Mikäs se onkaan kesällä mukavampaa kuin kokoontua porukalla yhteisen viinin äärelle? Ä johdatti ystävänsä, kutsuttakoon heitä tässä vaikka yhteisnimellä V-Team, viininmaistelun saloihin. Ja viininä oli Black Tower Rivaner, hanapakkauksessa (puulaakin tuotenumero 007932). Hintaa laatikolla on 27,90 euroa ja tilavuutta tasan kolme litraa.
Maistuiko saksalainen valkkari yhtä hyvälle kartonkiin pakatusta muovipussista kuin lasipullosta armon vuonna 2005?

V-Team: Hedelmäinen, kevyt.
Rypäleinen, hento, viehkeä, pehmeä.
Laaja kuin aukea Pohjanmaa, levenee kellohelman tavoin, pyörähtää päähän lailla elämänpyörässä juoksevan alastoman ihmisen. Ehkä hieman liian makea? Mukavan hedelmäinen :)
Maku pyöreä, kestää kielellä ikään kuin kuplisi, kestävä pitkä jälkimaku. Erittäin suositeltavaa vaativaan maisteluun.
Tuoksussa seljankukkaa, limettä. Maku makeahko, sitrusmainen, vaniljaa, hunajaa sekä rusinaa. Helposti nautittava seurusteluviini.


Ä: Maussa terävyyttä, iskevyyttä, rosoisuutta, sitruunaa. Olo pirteä, humiseva.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
V-Team: 8+.
Ä: 9.Vinkki:
Eväsretkelle viini kannattaa pakata kylmälaukkuun, muttei suinkaan pohjimmaiseksi kylmäpatruunoiden viereen tai päälle, vaan kaiken päällimmäiseksi. Näin viini ei jäähdy liikaa, mutta on selkeästi ulkoilmaa viileämpää ja ennen kaikkea helposti saatavilla - vaikka kesken menomatkan ;)
Viilentäminen saattaa onnistua myös laittamalla viini rantaveteen, mutta onko retkipaikalla järveä tai meren rantaa? Toisekseen veden lämpötila lähenee kesäaikoina +20 Celsiusta ja ylikin, joten lämpöä on selkeästi liikaa, jotta viini maistuisi raikkaalle.
Tosi sissihän ei mitään viilentele, mutta me emme sitä suosittele kuin äärimmäisessä hätätapauksessa :P

Ei kommentteja: