lauantai 4. helmikuuta 2012

Bosman Family Vineyards Adama 2011

Vaaleilla mennään eteenpäin: Bosman Family Vineyards Adama 2011 (puulaakin tuotenumero 544557) on Reilun Kaupan valkoviini Etelä-Afrikasta. Hintaa hänellä on 11,58 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Onko edessämme voittaja-ainesta?

Ä: Pirteä, rapsahteleva. Ehkä hieman liian hapokas, jopa karvas. Tumma suklaa loiventaa, hyvin pehmentää.
Liian tiukka maku.


I: Ensimaussa kukkaniityn keväinen raikkaus, ruohokentän pehmeys, värissä kesäaamun kuulaus. Jatkossa erottuu sitruunapommin (muistattehan tämän irtokarkin 1980-luvun alusta?) kirpeys.
Tuoreen Savu-Hilmajuuston kanssa kontrastikas maistelupari. Oikein maukas; makujen aarreaitta. Mielenkiintoisen erilainen. Olen vaikuttunut.
Tämä viini ei ole helpon juotavan ystäville. Tämä on elämys, joka nautitaan hieman viilennettynä, ennakkoluulottomalla asenteella.
Who you wanna call?


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 8½.
I: 10.Vinkki: Liskojen yö vai Liskokuningas?
Siinäpä kysymys, johonka emme ole saaneet tieteellistä vastausta, mutta mutu-tuntumaa enemmänkin: Liskojen yö löytyy useimmiten puulaakin hyllyistä alimmilta tasoilta (nk. kyykkyviinit) ja Liskokuninkaan juotavat navan korkeudelta ylöspäin - että siitä vaan testaamaan teorian paikkansa pitävyyttä ;)I:n jälkikirjoitus: Hitto mikä Liskojen yö oli tämän viinin jälkeen: outoja olioita ja mustia tunteita riitti koko yöhikoilun ajaksi :(
En muista vastaavaa kokeneeni.
Olipa enteellinen tuo viimeinen lauseeni arvostelussa, joka on viininmaistelun aikana nähdyn Ghostbusters-leffan ansiota, tai syytä... riippuu vähän näkökulmasta.
Tämä viini ei sitten ole kyykkyviini. Mikä lie poikkeus säännöstä tai Pandoran lipas... vaiko sattumaa?

Ei kommentteja: