keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tampere White Chardonnay 2011

Ei vettä rantaa rakkaampaa kuin ikioma Tampere lasipullossa ;) Kyllä vain, nyt on puulaakin tilausvalikoimasta saatavilla Tampere White Chardonnay 2011 (puulaakin tuotenumero 900397). Hintaa lasikantisella Näsinneulalla on 10,03 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Miltä maistui Chilen terveiset Tampereelle?

Ä: Tuoksussa keväistä jalavan mahlaa, koivun siitepölyä ja aamukaste viileän yön jälkeen. Maussa viherminttua, viinimarjaa sekä koivunlehteä.
Koivunmahlainen väri kuulas ja kaunis. Niin kuin Tampere hiljaisina kesäöinä. Juhannuksen aikaan.


I:Tuoksussa banaanimaista makeutta. Vaaleankeltainen. Pehmeä päärynäinen maku tervehtii ensin makunystyröitä, lievää makeutta tämäkin.
Hiukan vesimäinen, mutta vain hiukan.
Miellyttävä kokonaisuus viileänä, joka ei kaadu liialliseen makeuteen tai kuivuuteen. Tampere ei petä. Nousee kuin Näsinneulan hissi.
Mutta älä jätä huoneenlämpöön pitkäksi aikaa; lämpötilan noustessa viinistä tulee esiin karvas maku.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 9+.
I: 9.Vinkki: Puulaakin tilausvalikoimasta voi nyt tehdä netin kautta tilauksen ja maksaa myymälässä. Tarkemmat ohjeet tässä.
* Pieni ViiniBlogi * haluaa antaa erikoiskiitoksen tästä palvelusta, koska se samalla laskee kynnystä kotimaisten tilaviinien (puulaakin hakukoneessa: Hedelmäviinit / Suomi) tilaamiseen ja näin ollen saatavuuteen :)

Ei kommentteja: