sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Ollinmäen Viinitila Juortanan Jussi

Tammikuun pakkasten keskellä I maistelee kotimaan satoa ja sitä edustaa tällä kertaa Ollinmäen Viinitilan Juortanan Jussi (puulaakin tuotenumero 685807). Hinta 11,61 euroa ja tilavuus 0,75 litraa.

I: Jännä! Omena tulee esiin vasta jälkimaussa. Aluksi ihmettelin mitä sitä nyt tulikaan lasiin... tuoksukaan ei sitä paljasta. Ensimmäiset aistimukset nostattavat hiukset lähes pystyyn: "No huh huh!". Mutta kuten sanottua, niin jälkimaku kääntää mielen nopeasti.
Erikoinen ja erilainen omppujytä. Suosittelen kokeilunhaluisille.

Ä viettää tällä kertaa tipatonta :)

Arvosana (asteikolla 4-10):
I: 9½.


Vinkki: Tämäkin viini löytyy puulaakin valikoimista, niin kotimainen kuin onkin, niin hedelmä- ja aromatisoidut viinit-kategoriasta. Eikö kotimaisille voisi olla erikseen oma kategoriansa, esim. yksinkertaisesti: Kotimaiset tilaviinit?

Nyt tilanne on se, että samassa kategoriassa ovat myös perinteiset kuusibaarijuomat, kuten Gambina, Doris, Valdemar... kunnia näille oman tiensä kulkijoille ja niiden nauttijoille, mutta eikö oma kategoria kotimaisille tilaviineille olisi samalla kunnianosoitus myös kotimaisille tilaviinituottajille ja heidän työlleen?

Olisi jo aika :)

Ei kommentteja: