maanantai 29. toukokuuta 2017

Jussi by Botter Organic Zinfandel 2015

Paljon on taas vettä virrannut Tammerkoskessa sitten viime arvostelun, mutta nou hätä! Nyt tulee viiniarvostelu Jussi-paidan mukaisessa ulkoasussa: Jussi by Botter Organic Zinfandel 2015 (puulaakin tuotenumero 937287). Hintaa 11,99 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa.

I: Jussi Italiasta ja etiketissä pohjalaisittain tuttu punainen salmiakkikuviointi, sekä helapäävyö. Ensimaku yllättävän tuttu; mieleen tulee Bearflag. Viileänä raikas, hiukan marjaisa tumma maku.
Mukavaa takapotkua jälkimaussa, sellainen pehmeä puraisu. Ei mikään kitkerä tai katkera tapaus. Yllättävän hyvä odotuksiin nähden vrt. suomalaisia / pohjalaisia kosiskeleva etiketti.

Ä: Etiketti ennustaa jäyhää ja rehentelevää pohojalaisuutta. Sitä tämä viini tarjoaakin. Rehti, rehevä ja runsas viini ryöpsähtää ja valloittaa makunystyrät.
Ei mitään teeskentelyä, totista ja takuuvarmaa viiniä. Nautin.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 10-.Vinkki: Kosiskelevat etiketit tai erikoisesti muotoillut viinipullot ovat olleet lähes takuuvarmasti * Pieni ViiniBlogi * historian aikana pettymyksiä sisällöltään. Tämänkertainen viini on onneksi poikkeus.

Ei kommentteja: