lauantai 23. joulukuuta 2006

Riesling 2005

"Nonni, brothers and sisters, ollaankos sitä oltu kilttejä? häh?" rock-henkisen aloituksen kera * Pieni Viiniblogi * tulee luoksenne jouluaattonakin ja tuo tullessaan valkeaa kuulasta Bob-sedän(?!) mailta: Zimmermann-Graeff Riesling (puulaakin tuotenumero 007882). Hintaa 6,84 euroa ja tilavuus direktiivin mukainen 0,75 litraa. Pistikö Zimmermann kaimansa tavoin puhumaan julkisesti sekavia tukka kiharalla? ota ja luule vähemmän:

I: Pirteän omenainen ensimaku, kuivuu kitalakeen. Enemmässä määrin nautittuna polttelee kurkussa... kröh köh... ja tulee röyhtäyksinä ulos - melkoinen gentlemankattaus tarjolla! Ei tätä treffeille ainakaan... Jättää suuhun maun, josta tulee mieleen lapsuuden ekat "viinikokeilut" Pommacilla ;)

Ä: Edellisen (Kendermanns) jälkeen tullaan makuhuipulta alas - ja nopeasti. Kitkerää makua oli Ihan Pakko :) peittää Juhlapöydän konvehdeilla.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7.
Ä: Viini 7½, konvehdit 10.Vinkki: Huimaako seuraavana aamuna, kun olet maistellut "tavallista" (siis ei-luomua) viiniä? tässä pari vinkkiä, jotka korvaavat luomusti perinteiset ibuprofeiinitabletit:
- Viimeisen viinilasillisen jälkeen pari lasillista kylmää, raikasta vettä ja
- Suuhun imeskeltäväksi raakaruokosokeripala.

Jaa että mikä taika? vesi huuhtelee maksan ja munuaiset, raakaruokosokeripala tasapainottaa veren sokeria.
Niin että miksikö raakaruokosokeripala eikä tavallinen Sirkku tai Pulmu? no koska se on aavistuksen mineraalirikkaampi ts. terveellisempi. Tosi guru vetelee palan sijaan puoliruokalusikallista "inkkarisokeria", esim. Sucanat tai Mascobado. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu :)p.s. Kiitos kaikille blogin- ja Viinienkelin tilaajille, We Love You! and Merry Merry Xmas...

Ei kommentteja: