I: Väri kuin konjakissa; punaisenruskea. Tuoksu: pihlajanmarjaa ja alkoholia. Maku: melkein kuin konjakissa? Paitsi että ei pure eikä polta, vaan pehmeästi hivelee nielua. Vaniljaa ja pihlajaa. Taipuu neutraalista aavistuksen makeaan.
Aivan omanlaisensa - ei ole tullut vastaavaa aiemmin eteen. Uniikki maistelukokemus. Tilaviinien parhaimmistoa.
Ä: Haalean punajuurimehun väri, mutta vahva herukan kirpeys. Hienoinen polttelu kurkussa jokaisen kulauksen jälkeen.
Erikoinen elämys, mutta hyvä sellainen.
P: Tuoksu herukkainen ja tamminen, maku kirpeä herukka. Maku ei viivy kauaa suussa.
Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 8½.
P: 9.
Vinkki: I maisteli tämän viinin miltei huoneenlämpöisenä. P taasen, kun viini oli ollut jääkaapissa noin 20 minuuttia. Ä otti viinin jääkaapista maisteluun vielä myöhemmin ja antoi viinin lämmetä lasissa.
Kysymys kuuluu: mikä on oikea lämpötila millekin viinille? Yhtä oikeaa vastausta ei liene olemassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti