sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Wolfberger Riesling Bio 2021

Rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille tasapuolisesti! Kun on saanut tarpeekseen maailmalla vallitsevasta kaaoksesta, on aika sulkea kaikki mediavälineet ja hiljaisuuden vallitessa avata viinipullo. Niin me teemme nyt ja kunnian saa ranskalainen valkoviini - juu kyllä on, luomua - Wolfberger Riesling Bio 2021 (puulaakin tuotenumero 942908). Hinta 16,99 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Ollaan kahden, lällällää... ei vaan kolmistaan, mukana myös nuorempaa sukupolvea edustava M.

I: No niin, saatiin puulaakista (ostin omalla rahalla) hiukan erilainen valkkari jo ensimaun perusteella: maussa on jotain tuttua vivahdetta kotimaisista tilaviineistä; samankaltainen marjaisa maku tervehtii jo heti ensimmäisellä suullisella. Eikä jatkokaan ole hullumpi: sama marjaisa maku jatkuu, vaikka viini ehtiikin hiukan lämmetä lasissa. Poikkeaa edukseen valkkarien joukosta.

Ä:Hiukkasen hapan, kivan kepeä, marjaisen muheva. Viikonloppuvapaaseen varsin valloittava viini.

M: Hapan ja tyrnimäinen. Happamuus viipyilee suussa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 8½.
M: 7+.


Vinkki: Tosiaan, ahdistaako maailman meno; sulje kaikki älylaitteet sekä perinteiset mediat. Miksi pitäisi tietää mistään mitään - juuri tällä hetkellä, tässä ja nyt? Sunnuntaiaamun kadut...


p.s. Tämä on 493. julkaisu by * Pieni ViiniBlogi * 
* Viiniarvosteluja jo vuodesta 2005 * Sama blogi, samat tekijät  *

Ei kommentteja: