perjantai 19. elokuuta 2005

Don Sancho

Pienen Viiniblogin asiantuntijaraati poikkesi totutusta kaavasta ja matkareitistä, joka veikin sitten naapurikunnan hieman isompaan puulaakiin. Vastoin oletuksia - viinihylly ei ollut suhteessa myymälän lattiapinta-alaan, vaan hieman jopa alakanttiin. Tämä ei varsinaista asiaa haitannut eli viinien valintaa ;) ja tässä ensimmäinen näyte; espanjalainen punaviini Don Sancho (puulaakin tuotenumero: 003906). 

I: Don Sancho!!! eipä olisi uskonut näiden vakiintuneiden vuosien jälkeen, että tämä opiskeluaikojen kestosuosikki on vielä valikoimissa! --- Jännitys sekä odotukset ovat korkealla; kyllä! tämä on juuri sitä samaa kuin vuonna 1995 tai nimeni on Tarzan Kreegah Bundolo! Punaviiniksi ja vieläpä halvaksi sellaiseksi (4,70 euroa / 0,75 ltr) erittäin tasapainoinen, nopeasti tai hitaasti juotava, menee päähän joka tapauksessa - siis oiva aloitusjuoma vauhti-illalle! ja niinhän tätä myös silloin joskus otettiin... :) Etiketti on näemmä muuttunut; ennen oli ritari hevosen selässä, seiväs sylissä, matkalla kohti uusia päätähuimaavia seikkailuja... nyt uusi etiketti antaa mielikuvan Pustan Tummasta, jolla on viulu ja laulu hallussa :) ja kyllä ne ovatkin; tämä punaviini pistää kankeammatkin kielenkannat soljuvasti supattamaan... ehkä jopa pienen pienen kyyneleen silmäkulmaan ilon liikutuksesta... Jos tästä parempi punaviini (hinta / maku / tehosuhde) tulee eteen, niin siitä kerron myös tällä palstalla. Aivan varmasti. Tämä oli se punkku, joka oli kirjoituskoneen vieressä, kun aloin kirjoittamaan runoja. Tämä on se punkku, kun alan nykyään tekemään pysähtynyttä kuvaa pimiössä. Don Sancho. Etten sanois, parempaa vaihtoehtoa ei ole... boheemiin elämäntapaan. Naposteltavan kanssa, tai ilman. Ja se on paljon se.  
 
Ä: Punkkua,eiiii! Otanko, en ota, otanko...no, loraus vain. Yäks. Muistikuva: kolmikymppisenä naapurin tuparit ja litra punkkua (ai minkä nimistä...kaunis pullo oli, sellanen kahden litran kannu :) Elämäni eka krapula. Muista kyllä hyvin, vaikka siitä on jo monta, monta vuotta. Juuei, punkku ei rulaa, ei! Kokeilisiko kera salmiakin? ruisleivän? suolakeksin? valkosipulipatongin? otanpa Agatha Christien romaanin kätösiini ja painun vuoteeseen.  
 
Arvosanat (asteikolla 4 - 10):  
I: 10-. 
Ä: muistikuva tupareista: kurkusta alas mennessä 9, ylös tullessa 4.  

 

Vinkki: Ota selvää myös seuralaisesi mieltymyksistä... etenkin viinin suhteen ;)

Ei kommentteja: