lauantai 21. tammikuuta 2006

Guardian Peak


* Pieni Viiniblogi * on jo kolunnut liki kaikki pienen paikallispuulaakin valko- ja punaviinihyllyt, mutta vielä löytyi sentään jotain ennenmaistamatonta; Guardian Peak Merlot (puulaakin tuotenumero 458937). Hintaa etelä-afrikan punaisella on 9,98 euroa ja tilavuus tuttu 0,75 litraa. Mitenkä Kalaharin leijona puraisi?

I: Mielenkiintoinen punaviini Etelä-afrikan länsikärjestä: kuin Jacob's Creekin "loivempi painos". Tuoksu sama, jälkimaku sama. Ensituoksu ja -maku about puolet Jacobin vastaavasta. Eli erittäin hyvä hinta/laatusuhde. Suosittelen viinin ystävälle, joka haluaa maistaa jotain "valtavirrasta poikkeavaa", mutta ei halua extremekokemusta.
Tätä on lasissa vielä toistekin; He ain't heavy, he is my brother...

Ä: Tämä viini on kuin ihminen: karu ulkomuoto, mutta upea sisältö. Etiketti karuudessaan (miksi mustaa?) puhuu omaa kieltään ja siksipä tämä viinipullo kutsui luokseen. Tuoksu huumaa, väri kirkas ja selkeä, maku erittäin hyvä. Täyteläinen. Mansikkainen, luumuinen ja kirsikkaan vivahtava; makunystyröitä hivelevä.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½
Ä: 10-.Vinkki: Olemme kehuneet ennenkin tällä blogilla Juustoportin juustoja, mutta Pakko Taas Mainita erinomaisesta viininmaisteluun sopivasta tarjonnasta; Viinitarhurin juusto, joka stemmaa mainittuun punaviiniin... (ei saa sanotuksi kun on niin Hyvää) Maista Itse :)

Ei kommentteja: