lauantai 14. tammikuuta 2006

Omppu


Uuden Vuoden Juhlat jatkuvat edelleen ;)
Mukana on edelleen vieraileva alkoholiasiantuntija V, joka toi mukanaan kotimaista tuotantoa edustavan juoman: Omppu Helmeilevä Omenaviini (puulaakin tuotenumero 003961). Hinta on puulaakin pienimmästä päästä 4,30 euroa ja tilavuus se tuttu 0,75 litraa. Oliko oma maa omppu, muu maa mustikka?

V: Hiilihappojuttu? Hyvää!!! Hölmöilevä omppujytä ei petä koskaan! joka paikan viini.

I: Eroaa perinteisestä hölmöilevästä - jota myös teini-iässä useasti tuli nautittua - tuttua tavaraa siis, ainakin periaatteessa :) maistuu limpsalle. Omenan maku pinnalla. Makea. Hiilihapotettu? väriainetta? luonnottoman omenainen, ei voi olla täysin aito asia. Vihreä Carillo mielessä (r.i.p) arvosanaa nostaa omintakeinen etiketti sekä juoman "reilu meininki" - elokuvamaailmassa samaan voisi päästä, jos laittaisi Woody Allenin sähläämään ihmissuhdesotkujaan Hitchcockin Psyko-elokuvaan; Bates-motelliin...

Ä: Asterix-limpsaa? eikun Smurffia? kuohuu!!!luonnottoman vihreä. Simppeli. Hauska etiketti. Voi mennä ällömakeaksi, jos nauttii toisenkin pullon samalla kertaa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
V: 9.
I: 8-.
Ä: 8½.Vinkki: Järjestä ystävillesi viinimaistiaiset! se onnistuu vaikka näin:
- hae puulaakista viinejä (vinkkejä saat esim. vasemmanpuoleisista Top 3-valikoista. Ja Mustana Hevosena samaan kassiin nyt arvosteltu Omppu.
- kotona laitat pöydälle Todella Ison Pöytäliinan, mielellään sellaisen jonka helmat viistää lattiaa.
- piilota viinipullot pöydän alle. Voit avata ne valmiiksi.
- kutsu ystävät paikalle ja pöydän ääreen. Jokaiselle tyhjä viinilasi eteen.
- sido vieraille huivit silmien eteen - onnistuu kun sanot, että tiedossa on viiniä...
- ja sitten vain; pöydän alta pullo kerrallaan kaadat viiniä lasiin ja maistatat, Mutta Muista Jättää Omppu viimeiseksi...


Tiedossa on epäilemättä monta hauskaa hetkeä :)

Ei kommentteja: